به گزارش ناطق، سید احمد علمالهدی در هفتمین جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که در هیئت حسینیه ایل ولیفقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه اولین آیه اندیشهساز قرآنی در محور دوم توحید و جهت، آیه ۱۰۲ سوره مبارکه انعام است. . ، اظهار کرد: دو نیاز اساسی انسان در این موضوع، داشتن مرجعیت و مدیریت است.
وی با اشاره به برجسته بودن لغات در فرهنگ عربی نسبت به فرهنگ فارسی افزود: تعداد زیادی از لغات عربی را نمیتوان در فرهنگ لغات فارسی ترجمه کرد. یکی از این لغات، کلمه «رب» است که به پروردگار ترجمه شده و اشتباه است که معنای رب شامل تمام عناوین ازجمله صاحب، مالک، مدیر، پرورش دهنده و می مربی شود.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه رب در معنای مدیریت انسان، چه چیزی به ساختار جسمی، روحی و چه چیزی به روابط خاص انسان با سایر موجودات برمیگردد را مدیریت میکند پس ما به یک رب و اله نیاز داریم، ادامه داد: بنابراین وحدت. ، ی یAneی aleh و آn arb یکی یکی یکی یکی ، ” هوره احمد احریبل اصطکاک ، و أهوَو احمد احبدال اصطلاحی ». هست.
وی با اشاره به نظریه دیدرو، فیلسوف فرانسوی که پس از نگارش کتابی در نفی فلسفی وجود خدا در پایان مناجاتنامهای دارد که میگوید «از درون به من ثابت کردی که خدایی هست»، اضافه میکند: اختلافاتی که با مشرکین و ملحدین داریم، در ربوب است، وقتی پیغمبر اکرم مبعوث شد و مردم را به توحید دعوت کرد، بتپرستان منکر خدا نبودند، چیزی که موضوع بود، «رب» بود، مشرکین میگفت خدا همه ما را خلق کردهاما ما را رها کردهاند، این موجوداتی است که اینها را مظهر کردهاند. کرده اند. مثلاً آنها هستند، اینها رب و مدیر ما هستند، یکی هوا را، یکی زمین و یکی آسمان را مدیریت می کند، چرا که مدیریت انسان در تمام زندگی با یک نفر است.
آیتالله علمالهدی مشخص کرد: در کانون توحید میخواهیم بگویم که اله ما یکی است. در دعای ابوحمزه ثمالی در دعای ابتدایی میگوید «خدایا، من که الانم در خانهها آمدم، برای گدایی آمدم و حاجت دارم، آمدم فریادرسی میکنم از تو و بهوسیله دعا میکنم به خدا متوسل شدهام، من مستحق نیستم که تو حرفم را گوش میدهم». تو خالق برتری و من هم بنده هستم، با بدیهایی کردهام تو میتوانم مرا نبخشم، بلکه به کَرَم تو مطمئنم و آرامش میدهم به این که هرچه دادهای عمل میکنی… خدایا منتهای همه نیازها و وابستگیهای من تو خدا هستی، مالک. و مدیری غیر توی خدا وجود ندارد».
وی با بیان این که من از اله و ربی غیر از تو ندارم، نمی توانم به آن اشاره کنم که باید در عرصه زندگی من شناخت قرار گرفتن و بر اساس باور زندگی را انتخاب کنم، عنوان کرد: آمریکا با این قدرت و توانمندی در جهان، اسیر. یک مردم است. فقیر متدین و مؤمن یمنی شده، این مشیت خداوند متعال است زیرا تمام قدرتها به خدا بازمیگردند.
عضو عالی علمی حوزه خراسان بیان کرد: در پنج جای قرآن میخوانید «لا حُکْمَ إلاّ لِلَّهِ» یعنی هیچکسی جز حاکمیت الله حق حاکمیت ندارد. اگر میخواهی به پیشرفتی برسی مرجع و امیدت باید به خدا همانطور باشد که اگر یک کشاورز دانههای میکارد، یک بیمار روی تخت بیمارستان است، همه امید به خداوند است، پس اگر به خدا امیدوار باشند و این باور در ما نهادینه شود، هیچگاهی نباشد. در زندگی نگرانی و نگرانی نداشتم.
وی در ادامه بیان کرد: نکته مهم دیگر در توحید وبستگی به یک نقطه و آنهم خدا است زیرا اگر به غیر خدا در زندگی باور کنم و وابسته شوم، از همان ناحیه ضربه و سقوط میکنم. مورد بعدی داشتن یک مرجع فکری در عرصه اندیشه و آنهم خداست. این باور نسبت به خدا باید در زندگی تمام اندیشه و فکر انسان باشد، روی هرچه میخواهم فکر کنم و عمل کنیم که بر اساس خداباوری باشد، اگر این نقطه در جریان وجود ما حاکم بود و کانون جریان اندیشه ما را این پنج نقطه تشکیل داد. ، توحید ما کامل است.
عضو مجلس خبرگان رهبری به آیاتی که در قرآن به اتحاد الوهیت و ربوبیت خداوند اشاره دارند، پرداخت و گفت: خداوند متعال در آیه 54 سوره اعراف میفرماید «هم آفرینش مال خداست و هم امر خداست که تربیت و مدیریت ما خداست». در آیه ۸ سوره انعام نیز میفرماید «حاکمیت مخصوص خداست»، در آیه ۱۴۸ بقره دیگر میفرماید «هر دیدگاهی که یک نقطه مرجع دارد که ذات مقدس پروردگار است» و یا در آیه ۴۱ سوره رعد میفرماید «حاکم خدا است و کسی nniz nemitund dem. حکm خدا ، ، چ چ چارا behahahd » ی ssr kar yst ، خda syst ».
وی با بیان اینکه خالقیت خدا و ربوبیت خدا مطلق است، اظهار داشت: اگر این خداگرایی و باورمندی در زندگی انسان باشد، یک چیز دیگر لازم است که اگر آن گرایش را به تمام باورها میرسم و آن عشق و گرایش به اهل بیت را داشت. ع) است. آیا این گرایش در دل من حاکم شد تمام مسائل من را میکند، زیرا دلیل اینکه پیغمبر (ص) را در کنار کتاب قرآن قرار داد، تنها به دلیل روشن کتاب برای فهم انسان نبود، بلکه برای دیگر آن بود که ما از نظر. قلب به عترت تبدیل میشود و وقتی به رت وابسته میشود، تمام نسخههای قرآن در ذهن ما عمل میشود.
انتهای پیام/