18:09

1403/07/23

یورو:68,920 تومان0.492%
پوند انگلستان:82,390 تومان0.644%
درهم امارات:17,330 تومان1.375%
لیر ترکیه:1,840 تومان0.684%
یوان چین:8,910 تومان0.536%
طلای 18 عیار (گرم):4,114,918 تومان1.151%
طلای 24 عیار (گرم):5,486,000 تومان1.150%
تتر:63,200 تومان0.178%
مثقال طلا:17,825,000 تومان1.151%
انس طلا:265.7 تومان0.151%
سکه گرمی:8,100,000 تومان0.621%
سکه نیم:27,050,000 تومان1.596%
سکه ربع:18,000,000 تومان2.491%
سکه امامی:49,850,000 تومان1.167%
سکه بهار:44,130,000 تومان1.547%
دلار آمریکا:63,150 تومان0.818%
خبری لوگو

خبری دات نیوز

حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا/ لو رفتن نسخه ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین

بین الملل تابناک : هفتصد و پنجاه و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد. روسیه تولید

,

حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا/ لو رفتن نسخه ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و پنجاه و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

روسیه تولید سامانه موشکی اسکندر را افزایش داد
۱۴۰۳/۰۱/۱۹ – ۲۰:۴۷

شرکت دولتی روسیه اعلام کرد که تولید سامانه موشکی اسکندر خود را برای اهداف عملیاتی در میدان جنگ افزایش داده است.

یک مقام ارشد شرکت روستیخ روسیه اعلام کرد این کشور برای اهداف عملیاتی ویژه خود، ساخت سامانه موشکی بالستیک اسکندر-ام (Iskander-M) را افزایش داده است. اسکندر-ام یک سامانه موشکی بالستیک بسیار متحرک و کوتاه برد است که برای پشتیبانی دقیق آتش و قابلیت‌های درگیری، طراحی شده است.

روستیخ ابرشرکت دولتی کشور روسیه است که به طور عمده در صنایع دفاع و نظامی این کشور فعالیت می‌کند.

والری کاشین، طراح ارشد سیستم‌های موشکی این شرکت اعلام کرد که تولید موشک‌های اسکندر-ام خود را افزایش داده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: موشک‌ها در مقادیر بسیار بیشتری نسبت به سال‌های گذشته تولید می‌شوند.

سامانه موشکی اسکندر-ام سطح بالایی از انعطاف پذیری را فراهم می‌کند و می تواند اهداف ثابت و متحرک را از جمله موقعیت ها و زیرساخت های مستحکم را هدف قرار دهد. این سامانه مجهز به مهمات هدایت شونده دقیق است که در میدان نبرد آسیب های جانبی را کاهش می‌دهد.

لاوروف برای گفت‌وگو درباره جنگ اوکراین به چین سفر می‌کند
۱۴۰۳/۰۱/۱۹ – ۲۰:۴۶
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه به چین سفر می‌کند تا درباره جنگ اوکراین و تعمیق همکاری‌های مسکو و پکن با مقامات چینی گفت‌وگو کند.
به گزارش پایگاه خبری استریتس تایمز سنگاپور، وزارت امور خارجه روسیه گفته است گفت‌وگوهای سرگئی لاوروف و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین که همتای روسی خود را به پکن دعوت کرده است، درباره همکاری‌های دوجانبه و موضوعاتی همچون بحران‌های کنونی اوکراین و منطقه آسیا-اقیانوسیه خواهد بود.
خبرگزاری رویترز ماه گذشته میلادی گزارش داد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ماه مه(اردیبهشت-خرداد) برای گفت‌وگو با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به پکن سفر خواهد کرد. سفر پوتین به چین، اولین سفر خارجه وی از زمان شروع دوره جدید ریاست جمهوری‌اش محسوب می‌شود.

ارتش اوکراین ۳۷۰ نظامی دیگر خود را از دست داد
۱۴۰۳/۰۱/۱۹ – ۲۰:۴۵

وزارت دفاع روسیه عملکرد نیروهای روسی در میدان نبرد با ارتش اوکراین را مثبت ارزیابی کرد.

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه در گزارش روزانه خود آورد که نیروهای روسی موفق شدند در محور دونتسک مواضع خود را بهبود بخشند. در نتیجه درگیری در این محور، ارتش اوکراین ۳۷۰ نظامی خود را از دست داد.

بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، درشبانه روز گذشته نیروهای مسلح روسیه در محور آودیوکا ۱۱ حمله ارتش اوکراین را دفع کردند. درگیری در این محور به کشته و زخمی شدن حدود ۳۷۵ نظامی دیگر اوکراینی منجر شد.

بنا به گزارش وزارت دفاع روسیه، دو حمله اوکراینی ها در نزدیکی کوپیانسک دفع شد و در این محور ۳۰ نظامی دیگر ارتش اوکراین کشته یا زخمی شدند. همچنین در درگیری در محور دونتسک جنوبی، ارتش اوکراین ۱۳۵ نظامی دیگر را از دست داد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای روسی، یک انبار حاوی مهمات ارسالی از سوی کشورهای ناتو به اوکراین را نیز هدف قرار دادند.

آمریکا و متحدانش می دانند اوکراین عضو ناتو نمی شود
۱۴۰۳/۰۱/۱۹ – ۲۰:۴۰

بنا به نوشته یک روزنامه نگار آمریکایی، کشورهای عضو ناتو درباره پیوستن اوکراین به این ائتلاف دروغ می گویند.

یک روزنامه نگار آمریکایی گفت واشنگتن و متحدانش نمایش های دروغین درباره پیوستن اوکراین به ناتو به اجرا درمی آورند.

«سومانترا مایترا» سردبیر ارشد یک روزنامه آمریکایی در مقاله ای نوشت که دولت آمریکا و مقامات کشورهای عضو ناتو به خوبی از این موضوع آگاهند که اوکراین هرگز به ائتلاف ناتو نخواهد پیوست.

این روزنامه نگار آمریکایی ادامه داد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر تاکید کرد که اوکراین روزی به ناتو خواهد پیوست. این یک ژست بی معنی است. بلینکن می داند که وعده او نادرست است. متحدان اروپایی آن را نادرست می دانند.

مایترا تاکید کرد که اکثر آمریکایی ها یا به اوکراین اهمیتی نمی دهند یا فعالانه مخالف تعامل بیشتراین کشور در اروپا هستند.

این روزنامه نگار آمریکایی تاکید کرد که ناتو پس از اجلاس بخارست در سال ۲۰۰۸ اجازه عضویت اوکراین را نداد و در آینده نیز نخواهد شد.

مایترا افزود که این بحث ادامه دارد که اعضای ناتو تنها زمانی از اوکراین استقبال خواهند کرد که مشکل امنیتی موجود خود را حل کنند.

جنگ اوکراین به رویارویی هسته‌ای تبدیل نمی‌شود
۱۴۰۳/۰۱/۱۹ – ۲۰:۳۸

گرهارد شرودر، صدراعظم اسبق آلمان (۱۹۸ تا ۲۰۰۵)، می‌گوید که برلین و پاریس باید در مسیر حل و فصل دیپلماتیک جنگ اوکراین، پیشتاز باشند.

شرودر با خودداری از انکار دوستی دیرینه‌اش با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، گفت که این دوستی دیرینه می‌تواند او را در شرایط کنونی به یک میانجی بدل کند.

وی با اشاره به اینکه دستیابی به توافق صلح همچنان امکان‌پذیر است، گفت: کاملاً باور دارم که پوتین هم به این (مذاکره) علاقه‌مند است.

شرودر همچنین معتقد است که به گسترش جنگ به فراتر از اوکراین یا تبدیل شدن آن به جنگ هسته‌ای باور ندارد.

وی همچنین اولاف شولتز، صدر اعظم کنونی آلمان را به دلیل خودداری از ارسال موشک دوربرد «تاروس» برای اوکراین، مورد تمجید قرار داد. با این حال، به گفته سیاستمدار آلمانی، برلین و پاریس باید در خط مقدم جبهه مذاکره و حل و فصل دیپلماتیک جنگ، نقش بیشتر و فعال‌تری داشته باشند و از این طریق به خونریزی پایان دهند.

صدراعظم اسبق آلمان همچنین درباره مذاکرات کنونی در حزب حاکم سوسیال دموکرات این کشور برای راه خروج احتمالی از جنگ اوکراین از جمله «جنگ منجمد»، ابراز خوش‌بینی کرد.

شرودر در سال ۲۰۱۴ در سن‌پترزبورگ جشن تولدی برپا کرد و پوتین نیز در آن حضور داشت. او در سال ۲۰۰۶ ریاست کمیته سهامداران اپراتور خط لوله نورداستریم را برعهده گرفت و در ادامه نیز در هیات مدیره غول انرژی روسیه (روس‌نفت) سمتی را عهده‌دار شد. البته چند ماه پس از شروع جنگ اوکراین (فوریه ۲۰۲۲) از آخرین پست خود استعفا کرد.

حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا
۱۴۰۳/۰۱/۱۹ – ۲۰:۲۴

دفتر مطبوعاتی نیروگاه اتمی زاپوریژیا از حمله پهپادهای اوکراینی به گنبد یکی از واحدهای این نیروگاه خبر داد.

دفتر مطبوعاتی نیروگاه اتمی زاپوریژیا، امروز(یکشنبه) اعلام کرد که پهپادهای نیروهای اوکراین گنبد واحد شماره ۶ نیروگاه زاپوریژیا را مورد حمله قرار داده‌اند اما هیچ خسارت یا تلفات مهمی به همراه نداشته است.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که دفتر مطبوعاتی این نیروگاه در پستی در کانال تلگرامی خود مطرح کرد: نیروهای مسلح اوکراین به گنبد ششمین واحد نیروگاه زاپوریژیا حمله کرده‌اند. این حمله با خسارات جدی همراه نبوده و تلفاتی نداشته است. تهدید نقض محدودیت‌های ایمنی(هسته‌ای) گزارش نشده است.

به بازرسان آژانس درباره این انفجار اطلاع داده شده است و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس خواستار خودداری از اقداماتی شده است که نیروگاه زاپوریژیا را تهدید می‌کنند.

لو رفتن نسخه ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین

رییس جمهور سابق آمریکا معتقد است می تواند به تدبیر خود به جنگ میان روسیه و اوکراین پایان دهد.

به گزارش رویترز، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا راه حل پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد «دونالد ترامپ» رییس جمهور سابق آمریکا در یک محفل خصوصی گفته است که می تواند با اعمال فشار بر کی یف برای واگذاری کریمه و دونباس به روسیه، به درگیری در اوکراین پایان دهد.

یک منبع آگاه، این موضوع را مستقیماً از زبان ترامپ شنیده، رییس جمهور سابق آمریک همچنین گفت که مردم بخش‌هایی از اوکراین با بودن به عنوان بخشی از خاک روسیه مشکلی ندارند.

تیم رییس جمهور سابق آمریکا هنوز صحت این اطلاعات را تایید نکرده است.رییس جمهور سابق آمریکا بارها در مصاحبه های مختلف از توانایی خود برای پایان دادن فوری به جنگ اوکراین گفته است.

اسلواکی: در برنامه ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

دولت اسلواکی اعلام کرد که در طرح پیشنهادی ناتو به منظور تامین سلاح برای اوکراین مشارکت نمی‌کند.

اسپوتنیک شنبه به نقل از «یوراج بلانار» وزیر خارجه اسلواکی نوشت که ایجاد این صندوق مستلزم مطالعات دقیق است و اگر اسلواکی از آن حمایت کند، صرفا در حوزه تامین موارد غیرمرتبط با سلاح خواهد بود.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیشنهاد داده است صندوقی تشکیل شود که در مدت پنج سال حدود یکصد میلیارد دلار به اوکراین کمک کند. این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و پایان حمایت آمریکا از اوکراین و کاهش کمک مالی واشنگتن از ناتو قوت گرفته است.

وزیر خارجه اسلواکی در این باره گفت: صحبت درباره جزئیات این طرح هنوز زود است اما موضوع ما این است که حتی اگر این طرح حمایت کنیم حمایت ما از تامین مواردی غیر از سلاح خواهد بود.

وی افزود: ما صراحتا اعلام کرده‌ایم که از ارسال سلاح به اوکراین از زاغه‌های خودمان یا از محل بودجه اسلواکی حمایت نخواهیم کرد.

بلانار تاکید کرد که اسلواکی در زمینه بشردوستانه به اوکراین کمک می‌کند و تجهیزات پاکسازی مین در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد و در حوزه اجرای پروژه‌های مشترک بشردوستانه مشارکت خواهد کرد.

ادعای شبکه آمریکایی درباره کمک اطلاعاتی چین به روسیه

شبکه آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش کرد واشنگتن به متحدانش هشدار داده چین در حال تشدید حمایتش از روسیه از جمله با ارائه داده‌های مکانی-جغرافیایی است.

به نوشته این رسانه منابع مطلع ادعا کردند نشانه‌هایی در مورد همگرایی نظامی مداوم بین چین و روسیه وجود داشته و چین به روسیه تصاویر ماهواره‌ای برای اهداف نظامی به همراه ابزارهای ماشینی و میکرو الکترونیک برای تانکها را عرضه کرده است.

یکی از این منابع گفت، این پشتیبانی‌های ادعایی چین از روسیه شامل تجهیزات اپتیکی، پیشرانه‌های قابل استفاده در موشک‌ها و افزایش همکاری در حوزه فضایی می‌شوند.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ضمن گفتگوی اخیرش با «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین در روزهای اخیر نگرانی خود را درباره حمایت‌های ادعایی چین از روسیه از جمله در حوزه ابزارهای ماشینی، تجهیزات اپتیک و میکرو الکترونیک، نیترو سلولز و موتورهای توربوجت مطرح کرده است.

پکن در جریان جنگ روسیه و اوکراین که حالا وارد سومین سال خود شده موضع بی‌طرف داشته است. با این وجود چین ائتلافی قوی را با مسکو برقرار کرده و «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین و «ولادیمیر پوتین» همتای روسی در دیدار خود در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن بر وجود دوستی «بدون محدودیت» بین دو کشور تاکید کردند.

در سال ۲۰۲۳ حجم تجارت بین روسیه و چین به رقم رکوردشکن ۲۴۰ میلیارد دلار رسید.

سال گذشته میلادی دولت جو بایدن یک شرکت چینی را به این بهانه که تصاویر ماهواره‌ای را برای یک شرکت فن آوری روسی فرستاده و این شرکت متقابلا این تصاویر را در اختیار شرکت نظامی خصوصی واگنر قرار داده، هدف تحریم قرار داد.

منابع مورد استناد شبکه بلومبرگ گفتند حمایت چین از روسیه در ماه‌های اخیر تشدید شده است. یکی از این منابع گفت «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای اخیر به متحدان اروپایی درباره ابعاد و اهمیت حمایت‌های چین از روسیه و لزوم انجام تلاش بیشتر برای مهار آن گزارش داده است.

منبع دیگری نیز گفت بلینکن از متحدان آمریکا خواست این مساله را مستقیما با چین مطرح کرده و اقداماتی را علیه شرکت‌ها و نهادهای چینی اتخاذ کنند.

منابع مورد استناد این گزارش همچنین گفتند آمریکا و متحدانش به دنبال منتقل کردن نگرانی‌های خود به پکن و تشدید تلاش‌ها برای سرکوب حمایت‌های چین از پایگاه دفاعی روسیه هستند.

روز شنبه «جنت یلن»، وزیر خزانه‌داری آمریکا در حالی به چین سفر کرد که مدعی شد در صورت مشخص شدن حمایت مادی شرکت‌ها از جمله شرکت‌های چینی از روسیه در جنگ اوکراین و پایگاه نظامی صنعتی مسکو، آنها با «تبعاتی چشمگیر» مواجه خواهند شد.

از سوی دیگر نشریه «فایننشال تایمز» گزارش داد آمریکا، انگلیس و استرالیا که پیمان امنیتی مشهور به «آکوس» را با هدف مقابله با چین تشکیل دادند قصد دارند فردا دوشنبه از مذاکرات با موضوع وارد کردن اعضای جدید به این پیمان رونمایی کنند.

این روزنامه روز شنبه به نقل از منابع آگاه نوشت، وزرای دفاع اعضای پیمان امنیتی آکوس قصد دارند به آنچه که «رکن ۲» این پیمان خوانده و بر طبق آن اعضا به توسعه مشترک رایانش کوانتومی، تجهیزات زیردریایی و هایپرسونیک، هوش مصنوعی و فن آوری سایبری متعهد می‌شوند استناد کنند.

وزرای دفاع اعضای آکوس فردا دوشنبه اعلام خواهند کرد مذاکرات پیرامون گسترش رکن ۲ این پیمان را شروع می‌کنند.

فایننشال تایمز تصریح کرد آنها قصد توسعه «رکن ۱» ائتلاف که موضوعش تحویل زیردریایی‌های رزمی با نیروهای پیشران هسته‌ای به استرالیا است را ندارند.

این اعلامیه درست قبل از میزبانی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از «فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن در روز چهارشنبه در کاخ سفید و یک نشست تاریخی سه جانبه آمریکا-ژاپن-فیلیپین در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.

آمریکا و ژاپن قصد دارند روز چهارشنبه برنامه بزرگترین به‌روزرسانی ائتلاف امنیتی خود از ۱۹۶۰ تا کنون را اعلام کنند.

به نوشته فایننشال تایمز اعضای آکوس بعد از فشارهای مقام‌های آمریکایی برای پیوستن رسمی ژاپن به این پیمان متعهد به شروع کردن رایزنی‌ها برای گسترش آن شده‌اند. زمانی که این پیمان سال ۲۰۲۱ اجرا شد وعده اجرای مذاکراتی درباره پیوستن اعضای جدید به رکن ۲ این پیمان در مقطعی در آینده داده شد.

بر مبنای این گزارش ژاپن که متحد مهم همه اعضای این پیمان بوده به عنوان نامزد عضویت به آن و تبدیل کردن این پیمان به «ژاکوس» مطرح شده است.

گمانه‌زنی‌ها درباره درخواست اعضای این پیمان از توکیو برای پرداختن به عضویت در رکن ۲ بعد از آن مطرح شده که «رام امانوئل»، سفیر آمریکا در توکیو اخیرا مدعی شد ژاپن «در آستانه تبدیل شدن به اولین شریک جدید برای رکن ۲» است.

پیمان آکوس که توسط این سه کشور در سال ۲۰۲۳ رونمایی شد بخشی از تلاش‌های آنها به منظور مقابله با قدرت فزاینده چین در منطقه هند-اقیانوس آرام است. چین این پیمان را خطرناک خوانده و هشدار داده که می‌تواند به رقابت تسلیحاتی منطقه‌ای دامن بزند.

از سوی دیگر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سیاست تقویت شراکت با متحدان آمریکا در آسیا از جمله ژاپن و فیلیپین را به دنبال روند تاریخی تقویت مواضع نظامی و عرض اندام منطقه‌ای چین اتخاذ کرده است.

«رام امانوئل»، سفیر آمریکا در ژاپن در مقاله‌ای که روز چهارشنبه در نشریه «وال استریت ژورنال» منتشر کرد نوشت ژاپن قرار است تبدیل به «اولین شریک جدید آکوس در رکن ۲» شود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا روز چهارشنبه به رویترز گفته بود که در هفته جاری احتمالا نوعی اعلامیه درباره شراکت ژاپن با آکوس اعلام شود اما جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.

یک منبع مطلع گفت بایدن و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن احتمالا در جریان دیدار چهارشنبه این هفته خود در واشنگتن درباره گسترش آکوس با هدف آنکه ژاپن نیز وارد آن شود بحث و گفتگو می‌کنند.

این منبع که نامش را فاش نکرد اظهار کرد، استرالیا نگران شروع پروژه‌های جدید در چارچوب پیمان آکوس تا زمانی که پیشرفت بیشتری در رابطه با عرضه زیردریایی‌های با نیروی پیشران هسته‌ای به این کشور حاصل شود، است.

,

شرکت دولتی روسیه اعلام کرد که تولید سامانه موشکی اسکندر خود را برای اهداف عملیاتی در میدان جنگ افزایش داده است.

یک مقام ارشد شرکت روستیخ روسیه اعلام کرد این کشور برای اهداف عملیاتی ویژه خود، ساخت سامانه موشکی بالستیک اسکندر-ام (Iskander-M) را افزایش داده است. اسکندر-ام یک سامانه موشکی بالستیک بسیار متحرک و کوتاه برد است که برای پشتیبانی دقیق آتش و قابلیت‌های درگیری، طراحی شده است.

روستیخ ابرشرکت دولتی کشور روسیه است که به طور عمده در صنایع دفاع و نظامی این کشور فعالیت می‌کند.

والری کاشین، طراح ارشد سیستم‌های موشکی این شرکت اعلام کرد که تولید موشک‌های اسکندر-ام خود را افزایش داده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: موشک‌ها در مقادیر بسیار بیشتری نسبت به سال‌های گذشته تولید می‌شوند.

سامانه موشکی اسکندر-ام سطح بالایی از انعطاف پذیری را فراهم می‌کند و می تواند اهداف ثابت و متحرک را از جمله موقعیت ها و زیرساخت های مستحکم را هدف قرار دهد. این سامانه مجهز به مهمات هدایت شونده دقیق است که در میدان نبرد آسیب های جانبی را کاهش می‌دهد.

,

یک مقام ارشد شرکت روستیخ روسیه اعلام کرد این کشور برای اهداف عملیاتی ویژه خود، ساخت سامانه موشکی بالستیک اسکندر-ام (Iskander-M) را افزایش داده است. اسکندر-ام یک سامانه موشکی بالستیک بسیار متحرک و کوتاه برد است که برای پشتیبانی دقیق آتش و قابلیت‌های درگیری، طراحی شده است.

روستیخ ابرشرکت دولتی کشور روسیه است که به طور عمده در صنایع دفاع و نظامی این کشور فعالیت می‌کند.

والری کاشین، طراح ارشد سیستم‌های موشکی این شرکت اعلام کرد که تولید موشک‌های اسکندر-ام خود را افزایش داده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: موشک‌ها در مقادیر بسیار بیشتری نسبت به سال‌های گذشته تولید می‌شوند.

سامانه موشکی اسکندر-ام سطح بالایی از انعطاف پذیری را فراهم می‌کند و می تواند اهداف ثابت و متحرک را از جمله موقعیت ها و زیرساخت های مستحکم را هدف قرار دهد. این سامانه مجهز به مهمات هدایت شونده دقیق است که در میدان نبرد آسیب های جانبی را کاهش می‌دهد.

,

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه به چین سفر می‌کند تا درباره جنگ اوکراین و تعمیق همکاری‌های مسکو و پکن با مقامات چینی گفت‌وگو کند.
به گزارش پایگاه خبری استریتس تایمز سنگاپور، وزارت امور خارجه روسیه گفته است گفت‌وگوهای سرگئی لاوروف و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین که همتای روسی خود را به پکن دعوت کرده است، درباره همکاری‌های دوجانبه و موضوعاتی همچون بحران‌های کنونی اوکراین و منطقه آسیا-اقیانوسیه خواهد بود.
خبرگزاری رویترز ماه گذشته میلادی گزارش داد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ماه مه(اردیبهشت-خرداد) برای گفت‌وگو با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به پکن سفر خواهد کرد. سفر پوتین به چین، اولین سفر خارجه وی از زمان شروع دوره جدید ریاست جمهوری‌اش محسوب می‌شود.

,

وزارت دفاع روسیه عملکرد نیروهای روسی در میدان نبرد با ارتش اوکراین را مثبت ارزیابی کرد.

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه در گزارش روزانه خود آورد که نیروهای روسی موفق شدند در محور دونتسک مواضع خود را بهبود بخشند. در نتیجه درگیری در این محور، ارتش اوکراین ۳۷۰ نظامی خود را از دست داد.

بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، درشبانه روز گذشته نیروهای مسلح روسیه در محور آودیوکا ۱۱ حمله ارتش اوکراین را دفع کردند. درگیری در این محور به کشته و زخمی شدن حدود ۳۷۵ نظامی دیگر اوکراینی منجر شد.

بنا به گزارش وزارت دفاع روسیه، دو حمله اوکراینی ها در نزدیکی کوپیانسک دفع شد و در این محور ۳۰ نظامی دیگر ارتش اوکراین کشته یا زخمی شدند. همچنین در درگیری در محور دونتسک جنوبی، ارتش اوکراین ۱۳۵ نظامی دیگر را از دست داد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای روسی، یک انبار حاوی مهمات ارسالی از سوی کشورهای ناتو به اوکراین را نیز هدف قرار دادند.

,

بنا به نوشته یک روزنامه نگار آمریکایی، کشورهای عضو ناتو درباره پیوستن اوکراین به این ائتلاف دروغ می گویند.

یک روزنامه نگار آمریکایی گفت واشنگتن و متحدانش نمایش های دروغین درباره پیوستن اوکراین به ناتو به اجرا درمی آورند.

«سومانترا مایترا» سردبیر ارشد یک روزنامه آمریکایی در مقاله ای نوشت که دولت آمریکا و مقامات کشورهای عضو ناتو به خوبی از این موضوع آگاهند که اوکراین هرگز به ائتلاف ناتو نخواهد پیوست.

این روزنامه نگار آمریکایی ادامه داد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر تاکید کرد که اوکراین روزی به ناتو خواهد پیوست. این یک ژست بی معنی است. بلینکن می داند که وعده او نادرست است. متحدان اروپایی آن را نادرست می دانند.

مایترا تاکید کرد که اکثر آمریکایی ها یا به اوکراین اهمیتی نمی دهند یا فعالانه مخالف تعامل بیشتراین کشور در اروپا هستند.

این روزنامه نگار آمریکایی تاکید کرد که ناتو پس از اجلاس بخارست در سال ۲۰۰۸ اجازه عضویت اوکراین را نداد و در آینده نیز نخواهد شد.

مایترا افزود که این بحث ادامه دارد که اعضای ناتو تنها زمانی از اوکراین استقبال خواهند کرد که مشکل امنیتی موجود خود را حل کنند.

,

یک روزنامه نگار آمریکایی گفت واشنگتن و متحدانش نمایش های دروغین درباره پیوستن اوکراین به ناتو به اجرا درمی آورند.

«سومانترا مایترا» سردبیر ارشد یک روزنامه آمریکایی در مقاله ای نوشت که دولت آمریکا و مقامات کشورهای عضو ناتو به خوبی از این موضوع آگاهند که اوکراین هرگز به ائتلاف ناتو نخواهد پیوست.

این روزنامه نگار آمریکایی ادامه داد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر تاکید کرد که اوکراین روزی به ناتو خواهد پیوست. این یک ژست بی معنی است. بلینکن می داند که وعده او نادرست است. متحدان اروپایی آن را نادرست می دانند.

مایترا تاکید کرد که اکثر آمریکایی ها یا به اوکراین اهمیتی نمی دهند یا فعالانه مخالف تعامل بیشتراین کشور در اروپا هستند.

این روزنامه نگار آمریکایی تاکید کرد که ناتو پس از اجلاس بخارست در سال ۲۰۰۸ اجازه عضویت اوکراین را نداد و در آینده نیز نخواهد شد.

مایترا افزود که این بحث ادامه دارد که اعضای ناتو تنها زمانی از اوکراین استقبال خواهند کرد که مشکل امنیتی موجود خود را حل کنند.

,

گرهارد شرودر، صدراعظم اسبق آلمان (۱۹۸ تا ۲۰۰۵)، می‌گوید که برلین و پاریس باید در مسیر حل و فصل دیپلماتیک جنگ اوکراین، پیشتاز باشند.

شرودر با خودداری از انکار دوستی دیرینه‌اش با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، گفت که این دوستی دیرینه می‌تواند او را در شرایط کنونی به یک میانجی بدل کند.

وی با اشاره به اینکه دستیابی به توافق صلح همچنان امکان‌پذیر است، گفت: کاملاً باور دارم که پوتین هم به این (مذاکره) علاقه‌مند است.

شرودر همچنین معتقد است که به گسترش جنگ به فراتر از اوکراین یا تبدیل شدن آن به جنگ هسته‌ای باور ندارد.

وی همچنین اولاف شولتز، صدر اعظم کنونی آلمان را به دلیل خودداری از ارسال موشک دوربرد «تاروس» برای اوکراین، مورد تمجید قرار داد. با این حال، به گفته سیاستمدار آلمانی، برلین و پاریس باید در خط مقدم جبهه مذاکره و حل و فصل دیپلماتیک جنگ، نقش بیشتر و فعال‌تری داشته باشند و از این طریق به خونریزی پایان دهند.

صدراعظم اسبق آلمان همچنین درباره مذاکرات کنونی در حزب حاکم سوسیال دموکرات این کشور برای راه خروج احتمالی از جنگ اوکراین از جمله «جنگ منجمد»، ابراز خوش‌بینی کرد.

شرودر در سال ۲۰۱۴ در سن‌پترزبورگ جشن تولدی برپا کرد و پوتین نیز در آن حضور داشت. او در سال ۲۰۰۶ ریاست کمیته سهامداران اپراتور خط لوله نورداستریم را برعهده گرفت و در ادامه نیز در هیات مدیره غول انرژی روسیه (روس‌نفت) سمتی را عهده‌دار شد. البته چند ماه پس از شروع جنگ اوکراین (فوریه ۲۰۲۲) از آخرین پست خود استعفا کرد.

,

دفتر مطبوعاتی نیروگاه اتمی زاپوریژیا از حمله پهپادهای اوکراینی به گنبد یکی از واحدهای این نیروگاه خبر داد.

دفتر مطبوعاتی نیروگاه اتمی زاپوریژیا، امروز(یکشنبه) اعلام کرد که پهپادهای نیروهای اوکراین گنبد واحد شماره ۶ نیروگاه زاپوریژیا را مورد حمله قرار داده‌اند اما هیچ خسارت یا تلفات مهمی به همراه نداشته است.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که دفتر مطبوعاتی این نیروگاه در پستی در کانال تلگرامی خود مطرح کرد: نیروهای مسلح اوکراین به گنبد ششمین واحد نیروگاه زاپوریژیا حمله کرده‌اند. این حمله با خسارات جدی همراه نبوده و تلفاتی نداشته است. تهدید نقض محدودیت‌های ایمنی(هسته‌ای) گزارش نشده است.

به بازرسان آژانس درباره این انفجار اطلاع داده شده است و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس خواستار خودداری از اقداماتی شده است که نیروگاه زاپوریژیا را تهدید می‌کنند.

,

به گزارش رویترز، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا راه حل پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد «دونالد ترامپ» رییس جمهور سابق آمریکا در یک محفل خصوصی گفته است که می تواند با اعمال فشار بر کی یف برای واگذاری کریمه و دونباس به روسیه، به درگیری در اوکراین پایان دهد.

یک منبع آگاه، این موضوع را مستقیماً از زبان ترامپ شنیده، رییس جمهور سابق آمریک همچنین گفت که مردم بخش‌هایی از اوکراین با بودن به عنوان بخشی از خاک روسیه مشکلی ندارند.

تیم رییس جمهور سابق آمریکا هنوز صحت این اطلاعات را تایید نکرده است.رییس جمهور سابق آمریکا بارها در مصاحبه های مختلف از توانایی خود برای پایان دادن فوری به جنگ اوکراین گفته است.

اسلواکی: در برنامه ناتو برای ارسال سلاح به اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

دولت اسلواکی اعلام کرد که در طرح پیشنهادی ناتو به منظور تامین سلاح برای اوکراین مشارکت نمی‌کند.

اسپوتنیک شنبه به نقل از «یوراج بلانار» وزیر خارجه اسلواکی نوشت که ایجاد این صندوق مستلزم مطالعات دقیق است و اگر اسلواکی از آن حمایت کند، صرفا در حوزه تامین موارد غیرمرتبط با سلاح خواهد بود.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیشنهاد داده است صندوقی تشکیل شود که در مدت پنج سال حدود یکصد میلیارد دلار به اوکراین کمک کند. این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و پایان حمایت آمریکا از اوکراین و کاهش کمک مالی واشنگتن از ناتو قوت گرفته است.

وزیر خارجه اسلواکی در این باره گفت: صحبت درباره جزئیات این طرح هنوز زود است اما موضوع ما این است که حتی اگر این طرح حمایت کنیم حمایت ما از تامین مواردی غیر از سلاح خواهد بود.

وی افزود: ما صراحتا اعلام کرده‌ایم که از ارسال سلاح به اوکراین از زاغه‌های خودمان یا از محل بودجه اسلواکی حمایت نخواهیم کرد.

بلانار تاکید کرد که اسلواکی در زمینه بشردوستانه به اوکراین کمک می‌کند و تجهیزات پاکسازی مین در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد و در حوزه اجرای پروژه‌های مشترک بشردوستانه مشارکت خواهد کرد.

ادعای شبکه آمریکایی درباره کمک اطلاعاتی چین به روسیه

شبکه آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش کرد واشنگتن به متحدانش هشدار داده چین در حال تشدید حمایتش از روسیه از جمله با ارائه داده‌های مکانی-جغرافیایی است.

به نوشته این رسانه منابع مطلع ادعا کردند نشانه‌هایی در مورد همگرایی نظامی مداوم بین چین و روسیه وجود داشته و چین به روسیه تصاویر ماهواره‌ای برای اهداف نظامی به همراه ابزارهای ماشینی و میکرو الکترونیک برای تانکها را عرضه کرده است.

یکی از این منابع گفت، این پشتیبانی‌های ادعایی چین از روسیه شامل تجهیزات اپتیکی، پیشرانه‌های قابل استفاده در موشک‌ها و افزایش همکاری در حوزه فضایی می‌شوند.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ضمن گفتگوی اخیرش با «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین در روزهای اخیر نگرانی خود را درباره حمایت‌های ادعایی چین از روسیه از جمله در حوزه ابزارهای ماشینی، تجهیزات اپتیک و میکرو الکترونیک، نیترو سلولز و موتورهای توربوجت مطرح کرده است.

پکن در جریان جنگ روسیه و اوکراین که حالا وارد سومین سال خود شده موضع بی‌طرف داشته است. با این وجود چین ائتلافی قوی را با مسکو برقرار کرده و «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین و «ولادیمیر پوتین» همتای روسی در دیدار خود در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن بر وجود دوستی «بدون محدودیت» بین دو کشور تاکید کردند.

در سال ۲۰۲۳ حجم تجارت بین روسیه و چین به رقم رکوردشکن ۲۴۰ میلیارد دلار رسید.

سال گذشته میلادی دولت جو بایدن یک شرکت چینی را به این بهانه که تصاویر ماهواره‌ای را برای یک شرکت فن آوری روسی فرستاده و این شرکت متقابلا این تصاویر را در اختیار شرکت نظامی خصوصی واگنر قرار داده، هدف تحریم قرار داد.

منابع مورد استناد شبکه بلومبرگ گفتند حمایت چین از روسیه در ماه‌های اخیر تشدید شده است. یکی از این منابع گفت «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای اخیر به متحدان اروپایی درباره ابعاد و اهمیت حمایت‌های چین از روسیه و لزوم انجام تلاش بیشتر برای مهار آن گزارش داده است.

منبع دیگری نیز گفت بلینکن از متحدان آمریکا خواست این مساله را مستقیما با چین مطرح کرده و اقداماتی را علیه شرکت‌ها و نهادهای چینی اتخاذ کنند.

منابع مورد استناد این گزارش همچنین گفتند آمریکا و متحدانش به دنبال منتقل کردن نگرانی‌های خود به پکن و تشدید تلاش‌ها برای سرکوب حمایت‌های چین از پایگاه دفاعی روسیه هستند.

روز شنبه «جنت یلن»، وزیر خزانه‌داری آمریکا در حالی به چین سفر کرد که مدعی شد در صورت مشخص شدن حمایت مادی شرکت‌ها از جمله شرکت‌های چینی از روسیه در جنگ اوکراین و پایگاه نظامی صنعتی مسکو، آنها با «تبعاتی چشمگیر» مواجه خواهند شد.

از سوی دیگر نشریه «فایننشال تایمز» گزارش داد آمریکا، انگلیس و استرالیا که پیمان امنیتی مشهور به «آکوس» را با هدف مقابله با چین تشکیل دادند قصد دارند فردا دوشنبه از مذاکرات با موضوع وارد کردن اعضای جدید به این پیمان رونمایی کنند.

این روزنامه روز شنبه به نقل از منابع آگاه نوشت، وزرای دفاع اعضای پیمان امنیتی آکوس قصد دارند به آنچه که «رکن ۲» این پیمان خوانده و بر طبق آن اعضا به توسعه مشترک رایانش کوانتومی، تجهیزات زیردریایی و هایپرسونیک، هوش مصنوعی و فن آوری سایبری متعهد می‌شوند استناد کنند.

وزرای دفاع اعضای آکوس فردا دوشنبه اعلام خواهند کرد مذاکرات پیرامون گسترش رکن ۲ این پیمان را شروع می‌کنند.

فایننشال تایمز تصریح کرد آنها قصد توسعه «رکن ۱» ائتلاف که موضوعش تحویل زیردریایی‌های رزمی با نیروهای پیشران هسته‌ای به استرالیا است را ندارند.

این اعلامیه درست قبل از میزبانی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از «فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن در روز چهارشنبه در کاخ سفید و یک نشست تاریخی سه جانبه آمریکا-ژاپن-فیلیپین در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.

آمریکا و ژاپن قصد دارند روز چهارشنبه برنامه بزرگترین به‌روزرسانی ائتلاف امنیتی خود از ۱۹۶۰ تا کنون را اعلام کنند.

به نوشته فایننشال تایمز اعضای آکوس بعد از فشارهای مقام‌های آمریکایی برای پیوستن رسمی ژاپن به این پیمان متعهد به شروع کردن رایزنی‌ها برای گسترش آن شده‌اند. زمانی که این پیمان سال ۲۰۲۱ اجرا شد وعده اجرای مذاکراتی درباره پیوستن اعضای جدید به رکن ۲ این پیمان در مقطعی در آینده داده شد.

بر مبنای این گزارش ژاپن که متحد مهم همه اعضای این پیمان بوده به عنوان نامزد عضویت به آن و تبدیل کردن این پیمان به «ژاکوس» مطرح شده است.

گمانه‌زنی‌ها درباره درخواست اعضای این پیمان از توکیو برای پرداختن به عضویت در رکن ۲ بعد از آن مطرح شده که «رام امانوئل»، سفیر آمریکا در توکیو اخیرا مدعی شد ژاپن «در آستانه تبدیل شدن به اولین شریک جدید برای رکن ۲» است.

پیمان آکوس که توسط این سه کشور در سال ۲۰۲۳ رونمایی شد بخشی از تلاش‌های آنها به منظور مقابله با قدرت فزاینده چین در منطقه هند-اقیانوس آرام است. چین این پیمان را خطرناک خوانده و هشدار داده که می‌تواند به رقابت تسلیحاتی منطقه‌ای دامن بزند.

از سوی دیگر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سیاست تقویت شراکت با متحدان آمریکا در آسیا از جمله ژاپن و فیلیپین را به دنبال روند تاریخی تقویت مواضع نظامی و عرض اندام منطقه‌ای چین اتخاذ کرده است.

«رام امانوئل»، سفیر آمریکا در ژاپن در مقاله‌ای که روز چهارشنبه در نشریه «وال استریت ژورنال» منتشر کرد نوشت ژاپن قرار است تبدیل به «اولین شریک جدید آکوس در رکن ۲» شود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا روز چهارشنبه به رویترز گفته بود که در هفته جاری احتمالا نوعی اعلامیه درباره شراکت ژاپن با آکوس اعلام شود اما جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.

یک منبع مطلع گفت بایدن و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن احتمالا در جریان دیدار چهارشنبه این هفته خود در واشنگتن درباره گسترش آکوس با هدف آنکه ژاپن نیز وارد آن شود بحث و گفتگو می‌کنند.

این منبع که نامش را فاش نکرد اظهار کرد، استرالیا نگران شروع پروژه‌های جدید در چارچوب پیمان آکوس تا زمانی که پیشرفت بیشتری در رابطه با عرضه زیردریایی‌های با نیروی پیشران هسته‌ای به این کشور حاصل شود، است.

,

اسپوتنیک شنبه به نقل از «یوراج بلانار» وزیر خارجه اسلواکی نوشت که ایجاد این صندوق مستلزم مطالعات دقیق است و اگر اسلواکی از آن حمایت کند، صرفا در حوزه تامین موارد غیرمرتبط با سلاح خواهد بود.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیشنهاد داده است صندوقی تشکیل شود که در مدت پنج سال حدود یکصد میلیارد دلار به اوکراین کمک کند. این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و پایان حمایت آمریکا از اوکراین و کاهش کمک مالی واشنگتن از ناتو قوت گرفته است.

وزیر خارجه اسلواکی در این باره گفت: صحبت درباره جزئیات این طرح هنوز زود است اما موضوع ما این است که حتی اگر این طرح حمایت کنیم حمایت ما از تامین مواردی غیر از سلاح خواهد بود.

وی افزود: ما صراحتا اعلام کرده‌ایم که از ارسال سلاح به اوکراین از زاغه‌های خودمان یا از محل بودجه اسلواکی حمایت نخواهیم کرد.

بلانار تاکید کرد که اسلواکی در زمینه بشردوستانه به اوکراین کمک می‌کند و تجهیزات پاکسازی مین در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد و در حوزه اجرای پروژه‌های مشترک بشردوستانه مشارکت خواهد کرد.

ادعای شبکه آمریکایی درباره کمک اطلاعاتی چین به روسیه

شبکه آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابع مطلع گزارش کرد واشنگتن به متحدانش هشدار داده چین در حال تشدید حمایتش از روسیه از جمله با ارائه داده‌های مکانی-جغرافیایی است.

به نوشته این رسانه منابع مطلع ادعا کردند نشانه‌هایی در مورد همگرایی نظامی مداوم بین چین و روسیه وجود داشته و چین به روسیه تصاویر ماهواره‌ای برای اهداف نظامی به همراه ابزارهای ماشینی و میکرو الکترونیک برای تانکها را عرضه کرده است.

یکی از این منابع گفت، این پشتیبانی‌های ادعایی چین از روسیه شامل تجهیزات اپتیکی، پیشرانه‌های قابل استفاده در موشک‌ها و افزایش همکاری در حوزه فضایی می‌شوند.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ضمن گفتگوی اخیرش با «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین در روزهای اخیر نگرانی خود را درباره حمایت‌های ادعایی چین از روسیه از جمله در حوزه ابزارهای ماشینی، تجهیزات اپتیک و میکرو الکترونیک، نیترو سلولز و موتورهای توربوجت مطرح کرده است.

پکن در جریان جنگ روسیه و اوکراین که حالا وارد سومین سال خود شده موضع بی‌طرف داشته است. با این وجود چین ائتلافی قوی را با مسکو برقرار کرده و «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین و «ولادیمیر پوتین» همتای روسی در دیدار خود در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن بر وجود دوستی «بدون محدودیت» بین دو کشور تاکید کردند.

در سال ۲۰۲۳ حجم تجارت بین روسیه و چین به رقم رکوردشکن ۲۴۰ میلیارد دلار رسید.

سال گذشته میلادی دولت جو بایدن یک شرکت چینی را به این بهانه که تصاویر ماهواره‌ای را برای یک شرکت فن آوری روسی فرستاده و این شرکت متقابلا این تصاویر را در اختیار شرکت نظامی خصوصی واگنر قرار داده، هدف تحریم قرار داد.

منابع مورد استناد شبکه بلومبرگ گفتند حمایت چین از روسیه در ماه‌های اخیر تشدید شده است. یکی از این منابع گفت «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای اخیر به متحدان اروپایی درباره ابعاد و اهمیت حمایت‌های چین از روسیه و لزوم انجام تلاش بیشتر برای مهار آن گزارش داده است.

منبع دیگری نیز گفت بلینکن از متحدان آمریکا خواست این مساله را مستقیما با چین مطرح کرده و اقداماتی را علیه شرکت‌ها و نهادهای چینی اتخاذ کنند.

منابع مورد استناد این گزارش همچنین گفتند آمریکا و متحدانش به دنبال منتقل کردن نگرانی‌های خود به پکن و تشدید تلاش‌ها برای سرکوب حمایت‌های چین از پایگاه دفاعی روسیه هستند.

روز شنبه «جنت یلن»، وزیر خزانه‌داری آمریکا در حالی به چین سفر کرد که مدعی شد در صورت مشخص شدن حمایت مادی شرکت‌ها از جمله شرکت‌های چینی از روسیه در جنگ اوکراین و پایگاه نظامی صنعتی مسکو، آنها با «تبعاتی چشمگیر» مواجه خواهند شد.

از سوی دیگر نشریه «فایننشال تایمز» گزارش داد آمریکا، انگلیس و استرالیا که پیمان امنیتی مشهور به «آکوس» را با هدف مقابله با چین تشکیل دادند قصد دارند فردا دوشنبه از مذاکرات با موضوع وارد کردن اعضای جدید به این پیمان رونمایی کنند.

این روزنامه روز شنبه به نقل از منابع آگاه نوشت، وزرای دفاع اعضای پیمان امنیتی آکوس قصد دارند به آنچه که «رکن ۲» این پیمان خوانده و بر طبق آن اعضا به توسعه مشترک رایانش کوانتومی، تجهیزات زیردریایی و هایپرسونیک، هوش مصنوعی و فن آوری سایبری متعهد می‌شوند استناد کنند.

وزرای دفاع اعضای آکوس فردا دوشنبه اعلام خواهند کرد مذاکرات پیرامون گسترش رکن ۲ این پیمان را شروع می‌کنند.

فایننشال تایمز تصریح کرد آنها قصد توسعه «رکن ۱» ائتلاف که موضوعش تحویل زیردریایی‌های رزمی با نیروهای پیشران هسته‌ای به استرالیا است را ندارند.

این اعلامیه درست قبل از میزبانی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از «فومیو کیشیدا»، نخست وزیر ژاپن در روز چهارشنبه در کاخ سفید و یک نشست تاریخی سه جانبه آمریکا-ژاپن-فیلیپین در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.

آمریکا و ژاپن قصد دارند روز چهارشنبه برنامه بزرگترین به‌روزرسانی ائتلاف امنیتی خود از ۱۹۶۰ تا کنون را اعلام کنند.

به نوشته فایننشال تایمز اعضای آکوس بعد از فشارهای مقام‌های آمریکایی برای پیوستن رسمی ژاپن به این پیمان متعهد به شروع کردن رایزنی‌ها برای گسترش آن شده‌اند. زمانی که این پیمان سال ۲۰۲۱ اجرا شد وعده اجرای مذاکراتی درباره پیوستن اعضای جدید به رکن ۲ این پیمان در مقطعی در آینده داده شد.

بر مبنای این گزارش ژاپن که متحد مهم همه اعضای این پیمان بوده به عنوان نامزد عضویت به آن و تبدیل کردن این پیمان به «ژاکوس» مطرح شده است.

گمانه‌زنی‌ها درباره درخواست اعضای این پیمان از توکیو برای پرداختن به عضویت در رکن ۲ بعد از آن مطرح شده که «رام امانوئل»، سفیر آمریکا در توکیو اخیرا مدعی شد ژاپن «در آستانه تبدیل شدن به اولین شریک جدید برای رکن ۲» است.

پیمان آکوس که توسط این سه کشور در سال ۲۰۲۳ رونمایی شد بخشی از تلاش‌های آنها به منظور مقابله با قدرت فزاینده چین در منطقه هند-اقیانوس آرام است. چین این پیمان را خطرناک خوانده و هشدار داده که می‌تواند به رقابت تسلیحاتی منطقه‌ای دامن بزند.

از سوی دیگر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سیاست تقویت شراکت با متحدان آمریکا در آسیا از جمله ژاپن و فیلیپین را به دنبال روند تاریخی تقویت مواضع نظامی و عرض اندام منطقه‌ای چین اتخاذ کرده است.

«رام امانوئل»، سفیر آمریکا در ژاپن در مقاله‌ای که روز چهارشنبه در نشریه «وال استریت ژورنال» منتشر کرد نوشت ژاپن قرار است تبدیل به «اولین شریک جدید آکوس در رکن ۲» شود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا روز چهارشنبه به رویترز گفته بود که در هفته جاری احتمالا نوعی اعلامیه درباره شراکت ژاپن با آکوس اعلام شود اما جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.

یک منبع مطلع گفت بایدن و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن احتمالا در جریان دیدار چهارشنبه این هفته خود در واشنگتن درباره گسترش آکوس با هدف آنکه ژاپن نیز وارد آن شود بحث و گفتگو می‌کنند.

این منبع که نامش را فاش نکرد اظهار کرد، استرالیا نگران شروع پروژه‌های جدید در چارچوب پیمان آکوس تا زمانی که پیشرفت بیشتری در رابطه با عرضه زیردریایی‌های با نیروی پیشران هسته‌ای به این کشور حاصل شود، است.

,

,

آخرین اخبار

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,444.53
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,579.64
tether
Tether (USDT) $ 0.999857
bnb
BNB (BNB) $ 584.50
solana
Solana (SOL) $ 154.46
xrp
XRP (XRP) $ 0.542147
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 2,577.57
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.114341
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359123
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 29.46
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
the-open-network
Toncoin (TON) $ 5.28
polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.33
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 358.20
chainlink
Chainlink (LINK) $ 11.11
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 65,173.46
tron
TRON (TRX) $ 0.160455
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.09
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.375166
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 8.18
litecoin
Litecoin (LTC) $ 66.71
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 4.93
aptos
Aptos (APT) $ 10.09
leo-token
LEO Token (LEO) $ 6.15
filecoin
Filecoin (FIL) $ 3.71
blockstack
Stacks (STX) $ 1.82
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 19.31
dai
Dai (DAI) $ 1.00
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 4.48
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.554547
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.58
render-token
Render (RENDER) $ 5.69
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.078189
stellar
Stellar (XLM) $ 0.092718
dogwifcoin
dogwifhat (WIF) $ 2.89
mantle
Mantle (MNT) $ 0.633718
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.052588
okb
OKB (OKB) $ 41.96
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.17632
optimism
Optimism (OP) $ 1.77
maker
Maker (MKR) $ 1,359.51
vechain
VeChain (VET) $ 0.023091
bittensor
Bittensor (TAO) $ 635.92
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.000011
injective-protocol
Injective (INJ) $ 21.75
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.50
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.139385
thorchain
THORChain (RUNE) $ 5.20
theta-token
Theta Network (THETA) $ 1.34
fantom
Fantom (FTM) $ 0.739981
celestia
Celestia (TIA) $ 6.31
arweave
Arweave (AR) $ 19.63
first-digital-usd
First Digital USD (FDUSD) $ 0.999409
lido-dao
Lido DAO (LDO) $ 1.14
gala
GALA (GALA) $ 0.022649
monero
Monero (XMR) $ 155.08
sui
Sui (SUI) $ 2.24
floki
FLOKI (FLOKI) $ 0.000151
sei-network
Sei (SEI) $ 0.485838
algorand
Algorand (ALGO) $ 0.125573
rocket-pool-eth
Rocket Pool ETH (RETH) $ 2,878.14
flow
Flow (FLOW) $ 0.565402
quant-network
Quant (QNT) $ 67.42
jupiter-exchange-solana
Jupiter (JUP) $ 0.842615
bitcoin-sv
Bitcoin SV (BSV) $ 49.42
aave
Aave (AAVE) $ 162.30
mantle-staked-ether
Mantle Staked Ether (METH) $ 2,691.20
conflux-token
Conflux (CFX) $ 0.178386
beam-2
Beam (BEAM) $ 0.016122
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 2,701.52
bonk
Bonk (BONK) $ 0.000023
singularitynet
SingularityNET (AGIX) $ 0.648717
elrond-erd-2
MultiversX (EGLD) $ 27.65
ribbon-finance
Ribbon Finance (RBN) $ 0.360527
the-sandbox
The Sandbox (SAND) $ 0.272158
dydx-chain
dYdX (DYDX) $ 0.963706
axie-infinity
Axie Infinity (AXS) $ 4.82
starknet
Starknet (STRK) $ 0.436983
havven
Synthetix Network (SNX) $ 1.54
bittorrent
BitTorrent (BTT) $ 0.0000009334411
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 0.999555
bitget-token
Bitget Token (BGB) $ 1.12
ether-fi-staked-eth
ether.fi Staked ETH (EETH) $ 2,557.16
pyth-network
Pyth Network (PYTH) $ 0.338866
worldcoin-wld
Worldcoin (WLD) $ 2.32
tezos
Tezos (XTZ) $ 0.704905
chiliz
Chiliz (CHZ) $ 0.075947
gatechain-token
Gate (GT) $ 9.33
ordinals
ORDI (ORDI) $ 37.13
mina-protocol
Mina Protocol (MINA) $ 0.587084
ecash
eCash (XEC) $ 0.000036
ondo-finance
Ondo (ONDO) $ 0.747103
decentraland
Decentraland (MANA) $ 0.304388
flare-networks
Flare (FLR) $ 0.014954
ronin
Ronin (RON) $ 1.64
apecoin
ApeCoin (APE) $ 0.75937
eos
EOS (EOS) $ 0.486585
axelar
Axelar (AXL) $ 0.792377
whitebit
WhiteBIT Coin (WBT) $ 15.80
msol
Marinade Staked SOL (MSOL) $ 189.20
akash-network
Akash Network (AKT) $ 2.54
tokenize-xchange
Tokenize Xchange (TKX) $ 8.93
neo
NEO (NEO) $ 10.66
pancakeswap-token
PancakeSwap (CAKE) $ 1.89
kava
Kava (KAVA) $ 0.35127
iota
IOTA (IOTA) $ 0.12947
sats-ordinals
SATS (Ordinals) (SATS) $ 0.00000028997269
kucoin-shares
KuCoin (KCS) $ 8.29
helium
Helium (HNT) $ 6.41
jasmycoin
JasmyCoin (JASMY) $ 0.020127
coredaoorg
Core (CORE) $ 0.94812
dydx
dYdX (ETHDYDX) $ 0.963634
dymension
Dymension (DYM) $ 1.80
frax-ether
Frax Ether (FRXETH) $ 2,563.86
klay-token
Klaytn (KLAY) $ 0.128978