«رضا نقی زاده» مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، در مورد پذیرش دانشجویان به شیوه استادمحور و جلوگیری از ایجاد رانت یا پذیرش افراد از طریق و توصیه توضیح داد: در پذیرش سفارش استاد اجتماعی. یک نکته مهم وجود دارد آیا چه شرایطی وجود دارد که به عنوان دانشجو پذیرفته شود؟ پاسخ این سوال “صرفا استعدادهای درخشان” است. یعنی زرنگترین دانشجویان و کسانی که جزو ۲۰ درصد در دوره کارشناسی هستند، برای پذیرش از روش استعداد درخشان و معدل بالای ۱۷ در کارشناسی ارشد برای پذیرش استادمحور در مقطع دکتری هستند، میتوانند از این شرایط بهرهمند شوند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت اضافه کرد: واقعاً کسانی که علوم کافی ندارند، نمی توانند به استادمحور وارد دانشگاه شوند. دانشجویانی که ۲۰ درصد برتر بوده اند یا معدل بالای ۱۷ دارند در حقیقت دانشجویان برتر ما هستند. چنین افراد مستعدی اگر آزمون هم بدهند قبول میشوند و ما فقط میخواهیم راه را برای آنها بگشاییم که آزمونهای آزمایشی را بگیریم و نکنیم. همچنین میخواهیم دانشجویان بااستعداد ما، پایان نامههای خود را در جهت رفع نیازهای کشور انجام دهند.
نقی زاده بیان کرد: در آیین نامه نیز پیش بینیهایی صورت گرفته است به صورتی که استاد و دانشجو نباید رابطههای سببی و نسبی داشته باشند. واقعاً با توجه به ملاحظاتی که داشته ایم، احتمال چنین مسائلی وجود دارد و نباید از این بابت نگران باشند.
وی تاکید کرد: اول باید به این نکته بپردازیم که چه استادی حق جذب دانشجوی استعداد درخشان را دارد؟ استادتمامهای دانشگاه، دانشیاران و استادیاران یک درصد. معمولاً چنین افرادی روی دیسیپلینهای علمی بسیار سختگیر هستند.
نقی زاده ادامه داد: ما از نظر احتمال رانت یا سفارش در پذیرش به شیوه استادمحور نگرانی نداریم. پذیرش استعدادهای درخشان، رقابت جدی و سختی میشود و آنقدر نزدیک است که واقعاً توصیه میشود و… جواب نمیدهد. هیچ استادی هم در حالت طبیعی به سمت انجام چنین کاری نمیرود.
انتهای پیام/