به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی طحان نظیف شورای نگهبان صبح امروز در آخرین نشست خبری سال ۱۴۰۲ خود با خبرنگاران ضمن به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز و سال نو، در سخنانی گفت: درخدمت شما تا گزارشی از ۹ طرح و لایحه که در این مدت در شورای نگهبان مورد بحث قرار گرفت را به شما عرض کنم و از این طریق گزارشی را به محضر ملت شریف ایران داشته باشم. انتخابات در ۱۱ اسفند برگزار شد و طبق قانون ما تا ۱۷ اسفند موظف به دریافت شکایات و بعد از آن بررسی مستندات بودیم.
وی ادامه داد: اکنون پروندههای 52 حوزه انتخابیه از 11 استان مورد بررسی قرار گرفته و آنها را میتوان بررسی کرد که در استان اردبیل همه حوزهها انتخاب شدهاند. در استان خراسان جنوبی حوزه انتخابیه بیرجند و حوزه انتخابیه فردوس و طبس، حوزه قائنات و حوزه انتخابیه نهبندان انتخاب مورد تایید قرار گرفت.
شورای نگهبان گفت: در استان زنجان حوزه انتخابیه زنجان و طارم، حوزه انتخابیه ابهر، حوزه انتخابیه خدابنده و حوزه انتخابیه ماهنشان صحت انتخابات در آنها مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت، در استانهای قزوین و قم نیز در همه حوزههای انتخابیه تایید شد. تایید قرار گرفت. استان مرکزی حوزه اراک، تفرش، خمین، ساوه، شازند و محلات همگی مورد انتخاب قرار گرفته است.
ویان کرد: امروز ۱۱ استان را با حضور شما اعلام کردم و سایر استانها را در ادامه برنامههایی که اعلام میکنند، میگیرند.
عضو حقوقدانان شورای نگهبان در رابطه با لوایح و طرحهای بررسی شده در این عنوان کرد: طرح اصلاح قانون مدیریت و ادارات مدارس غیرانتفاعی در بررسی اشکالاتی از سوی شورای نگهبان بررسی قرار گرفت که با اصلاحاتی که در آن صورت گرفت رفع ایراد شد. و اکنون از نظر شورا با ایرادی از نظر شرع و قانون اساسی وجود ندارد.
وی افزود: موضوع طرح بعدی ساماندهی کار دولت بود که با اصلاحات و رفع ایرادات که بر روی این طرح انجام شد اکنون شورای نگهبان هیچ نکته و ایرادی نسبت به این طرح ندارد، اما با توجه به نامههای هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستها. کلینیک نظام به شورا واصل شده است ایرادات و موارد مدنظر این هیأت همچنان خاطره پابرجاست و به همین دلیل این تصمیم مجدداً به مجلس ارسال میشود.
طحان ناظیف در خصوص آخرین وضعیت طرح شفافیت قوای سهگانه و دستگاهها، اظهار داشت: این طرح از سوی مجلس شورای اسلامی رفع ایراد شد اما مهمترین ایرادی بود که نسبت به طرح شفاف بیان شده بود که در این طرح تصمیمگیری برای اجرای این قانون بود. . ما نسبت به این استثنائات ایراد داشتیم که سازوکار این استثنائات مشخص نشده است.
مرجع نگهبان در پاسخ به خبرنگار ایلنا در خصوص تصمیم گیری های انتخاباتی و ادعاهایی که مطرح می شود در مورد تخلفات انتخاباتی و یا کدهایی که گفته می شود با کدملی افراد غایب رای گیری شده است، گفت: در نهایت یک رقابت میدانی است و طرفین موارد. موضوعات را میسازند که رسانهها از موضوعات صرفاً درها باقی میمانند و مستنداتی پیرامون آن به شورای نگهبان ارسال نمیکنند. در مورد بحث ملی که اشاره کردید باید عرض کنم در این دوره با اصلاحات انجام شده در قانون یکی از مدارک پنجگانه هویتی برای ثبت کفایت رای گیری داشت اما اینطور نبود که فقط ملی پوشید.
وی افزود: در فرآیند انتخاب یک فرد به صورت کامل با ارائه مدارک هویتی و ثبت در دستگاه أخذ رای دادن و این مسئله انجام می شود و اینطور نیست که صرفاً با داشتن یک نفر ملی در غیاب برای انتخاب موارد ثبت شود.
خبر در حال تکمیل می باشد…