13:05

1403/07/18

یورو:68,900 تومان0.0763%
پوند انگلستان:82,250 تومان0.192%
درهم امارات:17,300 تومان0.596%
لیر ترکیه:1,835 تومان0.273%
یوان چین:8,900 تومان0.0281%
طلای 18 عیار (گرم):4,041,276 تومان0.737%
طلای 24 عیار (گرم):5,387,820 تومان0.737%
تتر:63,500 تومان0.257%
مثقال طلا:17,506,000 تومان0.737%
انس طلا:261.5 تومان0.627%
سکه گرمی:8,000,000 تومان1.840%
سکه نیم:26,450,000 تومان1.260%
سکه ربع:17,350,000 تومان1.839%
سکه امامی:48,400,000 تومان0.616%
سکه بهار:42,910,000 تومان0.952%
دلار آمریکا:62,800 تومان0.140%
خبری لوگو

خبری دات نیوز

هشدار مهم روسیه درباره حملات اوکراین به تاسیسات هسته ای/افشای طرح ترامپ برای پایان دادن به جنگ/ میانجی گری امارات برای تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین

بین الملل تابناک : هفتصد و شصتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد. رئیس کنگره آمریکا در

,

هشدار مهم روسیه درباره حملات اوکراین به تاسیسات هسته ای/افشای طرح ترامپ برای پایان دادن به جنگ/ میانجی گری امارات برای تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و شصتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

رئیس کنگره آمریکا در دوراهی حمایت از اوکراین و برکناری
۱۴۰۳/۰۱/۲۰ – ۲۳:۲۶
ان‌بی‌سی با ارایه گزارشی، نوشت: با اتمام تعطیلات ۲ هفته‌ای کنگره آمریکا، همه نگاه‌ها به “مایک جانسون” رئیس کنگره ایالات متحده خواهد بود که بر سر دوراهی حمایت از اوکراین یا از دست دادن ریاست کنگره مانده است.
اختلاف‌نظر میان اکثریت جمهوری‌خواه و اقلیت دموکرات بر سر موضوعات کلیدی نگاه‌ها را به سمت جانسون معطوف کرده است. در رأس این موضوعات، بسته کمک‌های نظامی به اوکراین و [رژیم] اسرائیل قرار دارد.
تنها پنج ماه از انتصاب جانسون به ریاست کنگره می‌گذرد و در این مدت فشارهای داخلی و خارجی متعدد عامل مناقشه بزرگی در کنگره شده است، به‌طوری که وعده این سیاستمدار برای حمایت از بسته میلیارد دلاری کمک به اوکراین و اسرائیل می‌تواند باعث برگزاری رأی‌گیری برای برکناری او از سمتش شود.
مارجری تیلور گرین نماینده جمهوری‌خواه ایالت جورجیا منتقد سرسخت جانسون است که موضوع اخراج او از سمت ریاست کنگره را درست قبل از شروع تعطیلات کنگره مطرح کرد.
او در یک برنامه تلویزیونی ضمن مقایسه عملکرد ضعیف جانسون با نانسی پلوسی رئیس پیشین کنگره عنوان کرد: ما اکنون یک رئیس جمهوری‌خواه در کنگره نداریم، جانسون بیشتر نماینده دموکرات‌هاست.
گرین از متحدان دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا و نامزد اصلی جمهوری‌خواهان در انتخابات سال جاری است که ضمن مخالفت جدی با ارسال کمک مالی و نظامی به اوکراین، خواستار تمرکز بر مرز مکزیک است.
برتری شکننده جمهوری‌خواهان که تنها ۲ کرسی بیشتر از دموکرات‌ها در کنگره اشغال کرده‌اند به این معنی است که کافی است تعداد اندکی از نمایندگان جمهوری‌خواه دست به دست اقلیت دموکرات داده و به ریاست نوپای جانسون خاتمه دهند؛ سرنوشتی که سلف او کوین مک‌کارتی را سرنگون کرد.
جانسون با رد لایحه حمایت ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان در ماه فوریه (دی-اسفند)‌ که به تصویب سنا رسیده بود، اعلام کرد که به دنبال این تصمیم، بسته حمایتی خود را معرفی خواهد کرد.
او که هرگونه بسته حمایتی را به تعادل بودجه برای کنترل مرز مکزیک به‌عنوان دغدغه جمهوری‌خواهان منوط کرده بود، درپی بالا گرفتن تردید دموکرات‌ها برای حمایت از اسرائیل در سایه کشتار هفت امدادگر «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه، هنوز ایده قابل طرحی برای جایگزینی بسته سنا ندارد.
سنا ارسال هرگونه کمک‌های تسلیحاتی و مالی به اوکراین را منوط به ارسال هم‌زمان کمک‌ها به اسرائیل کرده است، حال آنکه هرگونه تأخیر ارسال کمک‌ها به اوکراین تا اواسط ماه مه (اردیبهشت-خرداد) می تواند عواقب سنگینی برای جبهه اوکراین داشته باشد.
جانسون ایده تفکیک رأی‌گیری برای بسته‌های حمایتی از ۲ متحد آمریکا را مطرح کرده است، اما موضوع آن است که هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواه او بیشتر مشتاق حمایت از اسرائیل هستند تا اوکراین. به همین دلیل است که اکثر نمایندگان هم‌حزبی او در نهایت بسته مصوب سنا را تنها گزینه جانسون می‌دانند.

کرملین: اعزام سربازان آلمانی به لیتوانی تهدیدی علیه روسیه است
۱۴۰۳/۰۱/۲۰ – ۲۳:۲۶

کاخ کرملین امروز (دوشنبه) اعلام کرد اعزام سربازان آلمانی به لیتوانی تنش‌ها را در منطقه تشدید می‌کند، تهدیدی برای روسیه ایجاد می‌کند و نیازمند تدابیر امنیتی ویژه است.

ارتش آلمان در چارچوب آمادگی ناتو برای هرگونه حمله احتمالی به لیتوانی که قلمرو آن بخشی از مرزهای شمال شرقی با ناتو است، از امروز استقرار هزاران سرباز در این کشور را آغاز کرده است.

به گزارش رویترز، دولت روسیه نیز در واکنش، اعلام کرد این اقدام تنش‌ها را در منطقه تشدید کرده، تهدیدی برای روسیه ایجاد می‌کند و نیازمند تدابیر امنیتی ویژه است.

وزیر دفاع آلمان در بیانیه‌ای با بیان اینکه تکمیل ماموریت و استقرار تمامی ۴۸۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۷ ادامه خواهد داشت، افزود: موفقیت در این امر مستلزم ایجاد تغییرات عملی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سربازان و خانواده‌های آنهاست.

دولت آلمان اخیرا با اولین استقرار دائمی نیروهای خود در خارج از قلمرو خود پس از جنگ جهانی دوم، مطابق با تغییرات امنیتی تحمیل شده توسط جنگ روسیه و اوکراین بر اروپا، موافقت کرد.

صدها سرباز آلمانی از سال ۲۰۱۷ در لیتوانی در شهر روکلا مستقر شده‌اند و آلمان در این کشور رهبری یک گروه جنگی ناتو را بر عهده دارد که در حال حاضر شامل حدود ۱۶۰۰ سرباز است که حدود نیمی از آنها از ارتش آلمان هستند.

کشورهای منطقه بالتیک بارها اعلام کرده‌اند که قصد دارند به منظور «تقویت بخش شرقی ناتو» به طور دائم نیروهای اضافی این سازمان را در قلمرو خود مستقر کنند.

دومین تلاش اوکراین برای حمله پهپادی به نیروگاه زاپروژیا
۱۴۰۳/۰۱/۲۰ – ۲۳:۲۵

نیروگاه برق هسته‌ای زاپروژیا تحت کنترل روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که یک پهپاد اوکراینی را بر فراز این نیروگاه سرنگون کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروگاه زاپروژیا تحت کنترل روسیه امروز با انتشار تصویری از رآکتور شماره ۶ این نیروگاه، از سرنگونی یک پهپاد کامیکازه اوکراینی (پهپاد انتهاری) بر فراز این رآکتور خبر داد.

افشای طرح ترامپ برای پایان دادن به جنگ
۱۴۰۳/۰۱/۲۰ – ۲۳:۱۲

روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه خبر داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا از طریق واگذاری بخش‌هایی از قلمرو اوکراین به روسیه، به دنبال پایان دادن به جنگ دو کشور است.

واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه نوشت که رئیس ‌جمهوری سابق آمریکا به ‌طور خصوصی گفته است که می‌تواند با اعمال فشار بر اوکراین برای واگذاری برخی مناطق به روسیه، به جنگ جاری میان این دو همسایه پایان دهد.

به نوشته این روزنامه نزدیک به دموکرات ها، طرح پیشنهادی ترامپ شامل فشار بر اوکراین برای واگذاری شبه جزیره کریمه و منطقه مرزی دونباس به روسیه است.

به گفته یک فرد مطلع، ترامپ به طور خصوصی گفته که تصور می کند هم روسیه و هم اوکراین “به دنبال حفظ ظاهر و یافتن راهی برای پایان جنگ هستند” و مردم بخش ‌هایی از اوکراین نیز مشکلی با پیوستن به روسیه ندارند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، که ۱۹ اسفند گذشته با ترامپ در اقامتگاه شخصی وی در فلوریدا دیدار کرده بود پس از بازگشت از آمریکا گفت: دونالد ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، به اوکراین پولی نخواهد داد.

نخست‌وزیر مجارستان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی “ام وان” با بیان اینکه ترامپ قول داده اگر رئیس جمهوری شود به اوکراین کمک نکند، اظهار کرد: بدون حمایت آمریکا، اروپایی‌ها نمی‌توانند به تنهایی از عهده تامین هزینه‌های کمک به اوکراین برآیند و جنگ در این کشور به پایان خواهد رسید.

اوربان در ادامه با اشاره به اینکه ترامپ برنامه دقیقی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین دارد، تاکید کرد: من مجاز به انتشار برنامه‌ای که رئیس جمهوری سابق آمریکا برای پایان جنگ در اوکراین دارد، نیستم.

میانجی گری امارات برای تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین
۱۴۰۳/۰۱/۲۰ – ۲۳:۱۱

رئیس اطلاعات نظامی اوکراین عنوان کرد، امارات متحده عربی به عنوان میانجی اصلی بین کی‌یف و مسکو در مورد تبادل زندانیان ظاهر شده است.

«کریل بودانف»، رئیس اطلاعات ارتش اوکراین همچنین از پیشنهاد مطرح شده از سوی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در ماه گذشته میلادی درباره تبادل زندانیان بین اوکراین و روسیه حمایت کرد.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ترکیه نیز پیشتر به عنوان میانجی‌گر ارشد بین کی‌یف و مسکو در پی درگیری اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ دیده می‌شد.

نخسین تلاش برای مذاکرات صلح در مارس همان سال در استانبول برگزار شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بعدا گفت که هیات اوکراینی با یکسری از مفاد مسکو در این مذاکرات موافقت کرده اما بعدا به صورت ناگهانی از آن منصرف شده است.

بودانوف در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ARD آلمان که روز یکشنبه منتشر شد، مدعی شد که آنکارا نقش محوری در مبادله زندانیان را متوقف کرده و امارات به جای آن آمده است.

این مقام ارشد اوکراینی در مورد ابتکارعمل پاپ فرانسیس نیز گفت: من کاملا از این موضوع حمایت می‌کنم. اجازه دهید آن را انجام دهیم. تنها یک چیز کوچک باقی می‌ماند؛ متقاعد کردن روسیه.

به گفته این مقام اوکراینی، مسکو هیچ علاقه‌ای به تبادل زندانیان نشان نداده است.

آخرین مبادله زندانیان تایید شده علنی بین کی‌یف و مسکو در اوایل فوریه انجام شد؛ زمانی که وزارت دفاع روسیه گزارش داد که در مجموع ۱۰۰ اسیر جنگی روسی به عنوان بخشی از معامله با میانجیگری امارات به کشور بازگشته‌اند.

رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهور ترکیه در سپتامبر گذشته به رسانه‌های روسی گفته بود که کشورش آماده است نقش میانجی را در موضوعاتی مانند تبادل زندانیان و همچنین در مذاکرات احتمالی صلح ایفا کند.

از زمان شکست مذاکرات در استانبول، روسیه و اوکراین بر سر میز مذاکره ننشسته‌اند. مسکو بارها آمادگی خود را برای حل مناقشه از طریق دیپلماسی اعلام کرده است.

مسکو همچنین اوکراین و حامیان غربی آن را به امتناع از هرگونه گفت‌وگوی معنادار متهم می‌کند و می‌گوید که این امر برای روسیه چاره‌ای جز ادامه دادن به اهداف خود در میدان جنگ باقی نگذاشته است.

به گفته «دیوید آراخامیا»، مذاکره کننده ارشد اوکراین در استانبول، بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس، کی‌یف را برای خروج از مذاکرات در آن برهه زمانی تحت فشار قرار داده بود اما جانسون داشتن هرگونه نقش در منحرف کردن مذاکرات صلح را رد کرده است.

هشدار مهم روسیه درباره حملات اوکراین به تاسیسات هسته ای

وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: جامعه جهانی، سازمان‌های بین‌المللی و اول از همه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید کی‌یف را از هرگونه فرصت امکانات برای حمله به تاسیسات هسته‌ای محروم کنند.

به گزارش “تاس” وزارت خارجه روسیه در پی حملات کی‌یف به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا افزود: اوکراین با فعالیت های جنایتکارانه خود که با حمایت آمریکا و حامیان غربی آن انجام می شود, در واقع در مسیر حملات تروریستی هسته ای قرار گرفته است.

در ادامه این بیانیه آمده است: وظیفه جامعه جهانی و همچنین سازمان های بین المللی، در درجه اول آژانس بین المللی انرژی اتمی، محروم کردن کی یف از فرصت انجام حملات تروریستی علیه تاسیسات هسته ای است.

حملات مکرر به سفارت روسیه در لیتوانی

پلیس لیتوانی اعلام کرد سفارت روسیه در این کشور برای دو شب متوالی هدف حمله با کوکتل مولوتف قرار گرفته است.

پلیس لیتوانی اعلام کرد حمله‌ با کوکتل مولوتف به سفارت روسیه در ویلنیوس صورت گرفته است.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، پلیس ویلنیوس همچنین اعلام کرد، ماموران هنوز به دنبال مظنونان این حمله می‌گردند و میزان آسیب به ساختمان سفارت روسیه نیز در حال ارزیابی است.

در این حملات به کسی آسیبی وارد نشده است.

در یکی از حملات، شخصی ناشناس یکشنبه و دوشنبه شب بطری‌های حاوی محلول را به سمت ساختمان سفارتخانه روسیه پرتاب کرد. اولین حمله ۲:۱۵ به وقت محلی یکشنبه و دومین حمله ساعت ۲:۴۶ به وقت محلی دوشنبه رخ داد.

انگلیس و فرانسه: شکست اوکراین یعنی شکست غرب

وزرای امور خارجه انگلیس و فرانسه در بخشی از یک مقاله مشترک با اشاره به ضرورت تداوم حمایت‌ها از اوکراین، گفتند که شکست اوکراین در جنگ با روسیه به معنای شکست غرب خواهد بود.

«دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس و «استفان سژورنه» همتای فرانسوی او گفتند شکست اوکراین در جنگ با روسیه به معنای شکست غرب خواهد بود.

این دو در بخشی از مقاله مشترکی که یکشنبه در روزنامه تلگراف منتشر شد، گفتند: موضع ما واضح است؛ اوکراین باید در این جنگ پیروز شود. اگر اوکران شکست بخورد، همه ما شکست می‌خوریم.

کامرون و سژورنه همچنین گفتند که اطمینان خواهند یافت نشست بعدی ناتو در واشنگتن مثمر ثمر باشد که قرار است از ۹ تا ۱۱ ژوئیه (۱۹ تا ۲۱ تیر) برگزار شود و «حمایت تزلزل‌ناپذیر» خود از اوکراین را در نشست جامعه سیاسی اروپا نیز اعلام خواهند کرد که قرار است ۱۸ ژوئیه (۲۹ تیر) در انگلیس برگزار شود.

وزرای امور خارجه فرانسه و انگلیس گفتند که غرب باید «کارهای بیشتری انجام دهد تا اطمینان بیابیم که روسیه را شکست می‌دهیم.» این موضوع در کنفرانسی درباره اوکراین در پاریس نیز مورد بحث قرار گرفته بود.

«امانوئل ماکرون» رییس جمهور فرانسه در این نشست که در اواخر فوریه برگزار شد، گفت که رهبران غربی درباره امکان اعزام نظامیان به اوکراین گفت‌وگو کرده‌اند و با وجود این که هیچ اتفاق نظری در این زمینه حاصل نشده است، نمی‌توان از چیزی صرف‌نظر کرد.

اظهارت کامرون و سژورنه در پی این مطرح می‌شود که روز گذشته، «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین گفته بود که کی‌یف در صورت تایید نشدن کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین از سوی کنگره آمریکا، جنگ را در مقابل روسیه می‌بازد.

,

ان‌بی‌سی با ارایه گزارشی، نوشت: با اتمام تعطیلات ۲ هفته‌ای کنگره آمریکا، همه نگاه‌ها به “مایک جانسون” رئیس کنگره ایالات متحده خواهد بود که بر سر دوراهی حمایت از اوکراین یا از دست دادن ریاست کنگره مانده است.
اختلاف‌نظر میان اکثریت جمهوری‌خواه و اقلیت دموکرات بر سر موضوعات کلیدی نگاه‌ها را به سمت جانسون معطوف کرده است. در رأس این موضوعات، بسته کمک‌های نظامی به اوکراین و [رژیم] اسرائیل قرار دارد.
تنها پنج ماه از انتصاب جانسون به ریاست کنگره می‌گذرد و در این مدت فشارهای داخلی و خارجی متعدد عامل مناقشه بزرگی در کنگره شده است، به‌طوری که وعده این سیاستمدار برای حمایت از بسته میلیارد دلاری کمک به اوکراین و اسرائیل می‌تواند باعث برگزاری رأی‌گیری برای برکناری او از سمتش شود.
مارجری تیلور گرین نماینده جمهوری‌خواه ایالت جورجیا منتقد سرسخت جانسون است که موضوع اخراج او از سمت ریاست کنگره را درست قبل از شروع تعطیلات کنگره مطرح کرد.
او در یک برنامه تلویزیونی ضمن مقایسه عملکرد ضعیف جانسون با نانسی پلوسی رئیس پیشین کنگره عنوان کرد: ما اکنون یک رئیس جمهوری‌خواه در کنگره نداریم، جانسون بیشتر نماینده دموکرات‌هاست.
گرین از متحدان دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا و نامزد اصلی جمهوری‌خواهان در انتخابات سال جاری است که ضمن مخالفت جدی با ارسال کمک مالی و نظامی به اوکراین، خواستار تمرکز بر مرز مکزیک است.
برتری شکننده جمهوری‌خواهان که تنها ۲ کرسی بیشتر از دموکرات‌ها در کنگره اشغال کرده‌اند به این معنی است که کافی است تعداد اندکی از نمایندگان جمهوری‌خواه دست به دست اقلیت دموکرات داده و به ریاست نوپای جانسون خاتمه دهند؛ سرنوشتی که سلف او کوین مک‌کارتی را سرنگون کرد.
جانسون با رد لایحه حمایت ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان در ماه فوریه (دی-اسفند)‌ که به تصویب سنا رسیده بود، اعلام کرد که به دنبال این تصمیم، بسته حمایتی خود را معرفی خواهد کرد.
او که هرگونه بسته حمایتی را به تعادل بودجه برای کنترل مرز مکزیک به‌عنوان دغدغه جمهوری‌خواهان منوط کرده بود، درپی بالا گرفتن تردید دموکرات‌ها برای حمایت از اسرائیل در سایه کشتار هفت امدادگر «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه، هنوز ایده قابل طرحی برای جایگزینی بسته سنا ندارد.
سنا ارسال هرگونه کمک‌های تسلیحاتی و مالی به اوکراین را منوط به ارسال هم‌زمان کمک‌ها به اسرائیل کرده است، حال آنکه هرگونه تأخیر ارسال کمک‌ها به اوکراین تا اواسط ماه مه (اردیبهشت-خرداد) می تواند عواقب سنگینی برای جبهه اوکراین داشته باشد.
جانسون ایده تفکیک رأی‌گیری برای بسته‌های حمایتی از ۲ متحد آمریکا را مطرح کرده است، اما موضوع آن است که هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواه او بیشتر مشتاق حمایت از اسرائیل هستند تا اوکراین. به همین دلیل است که اکثر نمایندگان هم‌حزبی او در نهایت بسته مصوب سنا را تنها گزینه جانسون می‌دانند.

,

کاخ کرملین امروز (دوشنبه) اعلام کرد اعزام سربازان آلمانی به لیتوانی تنش‌ها را در منطقه تشدید می‌کند، تهدیدی برای روسیه ایجاد می‌کند و نیازمند تدابیر امنیتی ویژه است.

ارتش آلمان در چارچوب آمادگی ناتو برای هرگونه حمله احتمالی به لیتوانی که قلمرو آن بخشی از مرزهای شمال شرقی با ناتو است، از امروز استقرار هزاران سرباز در این کشور را آغاز کرده است.

به گزارش رویترز، دولت روسیه نیز در واکنش، اعلام کرد این اقدام تنش‌ها را در منطقه تشدید کرده، تهدیدی برای روسیه ایجاد می‌کند و نیازمند تدابیر امنیتی ویژه است.

وزیر دفاع آلمان در بیانیه‌ای با بیان اینکه تکمیل ماموریت و استقرار تمامی ۴۸۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۷ ادامه خواهد داشت، افزود: موفقیت در این امر مستلزم ایجاد تغییرات عملی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سربازان و خانواده‌های آنهاست.

دولت آلمان اخیرا با اولین استقرار دائمی نیروهای خود در خارج از قلمرو خود پس از جنگ جهانی دوم، مطابق با تغییرات امنیتی تحمیل شده توسط جنگ روسیه و اوکراین بر اروپا، موافقت کرد.

صدها سرباز آلمانی از سال ۲۰۱۷ در لیتوانی در شهر روکلا مستقر شده‌اند و آلمان در این کشور رهبری یک گروه جنگی ناتو را بر عهده دارد که در حال حاضر شامل حدود ۱۶۰۰ سرباز است که حدود نیمی از آنها از ارتش آلمان هستند.

کشورهای منطقه بالتیک بارها اعلام کرده‌اند که قصد دارند به منظور «تقویت بخش شرقی ناتو» به طور دائم نیروهای اضافی این سازمان را در قلمرو خود مستقر کنند.

,

نیروگاه برق هسته‌ای زاپروژیا تحت کنترل روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که یک پهپاد اوکراینی را بر فراز این نیروگاه سرنگون کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروگاه زاپروژیا تحت کنترل روسیه امروز با انتشار تصویری از رآکتور شماره ۶ این نیروگاه، از سرنگونی یک پهپاد کامیکازه اوکراینی (پهپاد انتهاری) بر فراز این رآکتور خبر داد.

,

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروگاه زاپروژیا تحت کنترل روسیه امروز با انتشار تصویری از رآکتور شماره ۶ این نیروگاه، از سرنگونی یک پهپاد کامیکازه اوکراینی (پهپاد انتهاری) بر فراز این رآکتور خبر داد.

,

روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه خبر داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا از طریق واگذاری بخش‌هایی از قلمرو اوکراین به روسیه، به دنبال پایان دادن به جنگ دو کشور است.

واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه نوشت که رئیس ‌جمهوری سابق آمریکا به ‌طور خصوصی گفته است که می‌تواند با اعمال فشار بر اوکراین برای واگذاری برخی مناطق به روسیه، به جنگ جاری میان این دو همسایه پایان دهد.

به نوشته این روزنامه نزدیک به دموکرات ها، طرح پیشنهادی ترامپ شامل فشار بر اوکراین برای واگذاری شبه جزیره کریمه و منطقه مرزی دونباس به روسیه است.

به گفته یک فرد مطلع، ترامپ به طور خصوصی گفته که تصور می کند هم روسیه و هم اوکراین “به دنبال حفظ ظاهر و یافتن راهی برای پایان جنگ هستند” و مردم بخش ‌هایی از اوکراین نیز مشکلی با پیوستن به روسیه ندارند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، که ۱۹ اسفند گذشته با ترامپ در اقامتگاه شخصی وی در فلوریدا دیدار کرده بود پس از بازگشت از آمریکا گفت: دونالد ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، به اوکراین پولی نخواهد داد.

نخست‌وزیر مجارستان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی “ام وان” با بیان اینکه ترامپ قول داده اگر رئیس جمهوری شود به اوکراین کمک نکند، اظهار کرد: بدون حمایت آمریکا، اروپایی‌ها نمی‌توانند به تنهایی از عهده تامین هزینه‌های کمک به اوکراین برآیند و جنگ در این کشور به پایان خواهد رسید.

اوربان در ادامه با اشاره به اینکه ترامپ برنامه دقیقی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین دارد، تاکید کرد: من مجاز به انتشار برنامه‌ای که رئیس جمهوری سابق آمریکا برای پایان جنگ در اوکراین دارد، نیستم.

,

واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه نوشت که رئیس ‌جمهوری سابق آمریکا به ‌طور خصوصی گفته است که می‌تواند با اعمال فشار بر اوکراین برای واگذاری برخی مناطق به روسیه، به جنگ جاری میان این دو همسایه پایان دهد.

به نوشته این روزنامه نزدیک به دموکرات ها، طرح پیشنهادی ترامپ شامل فشار بر اوکراین برای واگذاری شبه جزیره کریمه و منطقه مرزی دونباس به روسیه است.

به گفته یک فرد مطلع، ترامپ به طور خصوصی گفته که تصور می کند هم روسیه و هم اوکراین “به دنبال حفظ ظاهر و یافتن راهی برای پایان جنگ هستند” و مردم بخش ‌هایی از اوکراین نیز مشکلی با پیوستن به روسیه ندارند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، که ۱۹ اسفند گذشته با ترامپ در اقامتگاه شخصی وی در فلوریدا دیدار کرده بود پس از بازگشت از آمریکا گفت: دونالد ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، به اوکراین پولی نخواهد داد.

نخست‌وزیر مجارستان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی “ام وان” با بیان اینکه ترامپ قول داده اگر رئیس جمهوری شود به اوکراین کمک نکند، اظهار کرد: بدون حمایت آمریکا، اروپایی‌ها نمی‌توانند به تنهایی از عهده تامین هزینه‌های کمک به اوکراین برآیند و جنگ در این کشور به پایان خواهد رسید.

اوربان در ادامه با اشاره به اینکه ترامپ برنامه دقیقی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین دارد، تاکید کرد: من مجاز به انتشار برنامه‌ای که رئیس جمهوری سابق آمریکا برای پایان جنگ در اوکراین دارد، نیستم.

,

رئیس اطلاعات نظامی اوکراین عنوان کرد، امارات متحده عربی به عنوان میانجی اصلی بین کی‌یف و مسکو در مورد تبادل زندانیان ظاهر شده است.

«کریل بودانف»، رئیس اطلاعات ارتش اوکراین همچنین از پیشنهاد مطرح شده از سوی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در ماه گذشته میلادی درباره تبادل زندانیان بین اوکراین و روسیه حمایت کرد.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ترکیه نیز پیشتر به عنوان میانجی‌گر ارشد بین کی‌یف و مسکو در پی درگیری اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ دیده می‌شد.

نخسین تلاش برای مذاکرات صلح در مارس همان سال در استانبول برگزار شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بعدا گفت که هیات اوکراینی با یکسری از مفاد مسکو در این مذاکرات موافقت کرده اما بعدا به صورت ناگهانی از آن منصرف شده است.

بودانوف در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ARD آلمان که روز یکشنبه منتشر شد، مدعی شد که آنکارا نقش محوری در مبادله زندانیان را متوقف کرده و امارات به جای آن آمده است.

این مقام ارشد اوکراینی در مورد ابتکارعمل پاپ فرانسیس نیز گفت: من کاملا از این موضوع حمایت می‌کنم. اجازه دهید آن را انجام دهیم. تنها یک چیز کوچک باقی می‌ماند؛ متقاعد کردن روسیه.

به گفته این مقام اوکراینی، مسکو هیچ علاقه‌ای به تبادل زندانیان نشان نداده است.

آخرین مبادله زندانیان تایید شده علنی بین کی‌یف و مسکو در اوایل فوریه انجام شد؛ زمانی که وزارت دفاع روسیه گزارش داد که در مجموع ۱۰۰ اسیر جنگی روسی به عنوان بخشی از معامله با میانجیگری امارات به کشور بازگشته‌اند.

رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهور ترکیه در سپتامبر گذشته به رسانه‌های روسی گفته بود که کشورش آماده است نقش میانجی را در موضوعاتی مانند تبادل زندانیان و همچنین در مذاکرات احتمالی صلح ایفا کند.

از زمان شکست مذاکرات در استانبول، روسیه و اوکراین بر سر میز مذاکره ننشسته‌اند. مسکو بارها آمادگی خود را برای حل مناقشه از طریق دیپلماسی اعلام کرده است.

مسکو همچنین اوکراین و حامیان غربی آن را به امتناع از هرگونه گفت‌وگوی معنادار متهم می‌کند و می‌گوید که این امر برای روسیه چاره‌ای جز ادامه دادن به اهداف خود در میدان جنگ باقی نگذاشته است.

به گفته «دیوید آراخامیا»، مذاکره کننده ارشد اوکراین در استانبول، بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس، کی‌یف را برای خروج از مذاکرات در آن برهه زمانی تحت فشار قرار داده بود اما جانسون داشتن هرگونه نقش در منحرف کردن مذاکرات صلح را رد کرده است.

,

به گزارش “تاس” وزارت خارجه روسیه در پی حملات کی‌یف به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا افزود: اوکراین با فعالیت های جنایتکارانه خود که با حمایت آمریکا و حامیان غربی آن انجام می شود, در واقع در مسیر حملات تروریستی هسته ای قرار گرفته است.

در ادامه این بیانیه آمده است: وظیفه جامعه جهانی و همچنین سازمان های بین المللی، در درجه اول آژانس بین المللی انرژی اتمی، محروم کردن کی یف از فرصت انجام حملات تروریستی علیه تاسیسات هسته ای است.

حملات مکرر به سفارت روسیه در لیتوانی

پلیس لیتوانی اعلام کرد سفارت روسیه در این کشور برای دو شب متوالی هدف حمله با کوکتل مولوتف قرار گرفته است.

پلیس لیتوانی اعلام کرد حمله‌ با کوکتل مولوتف به سفارت روسیه در ویلنیوس صورت گرفته است.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، پلیس ویلنیوس همچنین اعلام کرد، ماموران هنوز به دنبال مظنونان این حمله می‌گردند و میزان آسیب به ساختمان سفارت روسیه نیز در حال ارزیابی است.

در این حملات به کسی آسیبی وارد نشده است.

در یکی از حملات، شخصی ناشناس یکشنبه و دوشنبه شب بطری‌های حاوی محلول را به سمت ساختمان سفارتخانه روسیه پرتاب کرد. اولین حمله ۲:۱۵ به وقت محلی یکشنبه و دومین حمله ساعت ۲:۴۶ به وقت محلی دوشنبه رخ داد.

انگلیس و فرانسه: شکست اوکراین یعنی شکست غرب

وزرای امور خارجه انگلیس و فرانسه در بخشی از یک مقاله مشترک با اشاره به ضرورت تداوم حمایت‌ها از اوکراین، گفتند که شکست اوکراین در جنگ با روسیه به معنای شکست غرب خواهد بود.

«دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس و «استفان سژورنه» همتای فرانسوی او گفتند شکست اوکراین در جنگ با روسیه به معنای شکست غرب خواهد بود.

این دو در بخشی از مقاله مشترکی که یکشنبه در روزنامه تلگراف منتشر شد، گفتند: موضع ما واضح است؛ اوکراین باید در این جنگ پیروز شود. اگر اوکران شکست بخورد، همه ما شکست می‌خوریم.

کامرون و سژورنه همچنین گفتند که اطمینان خواهند یافت نشست بعدی ناتو در واشنگتن مثمر ثمر باشد که قرار است از ۹ تا ۱۱ ژوئیه (۱۹ تا ۲۱ تیر) برگزار شود و «حمایت تزلزل‌ناپذیر» خود از اوکراین را در نشست جامعه سیاسی اروپا نیز اعلام خواهند کرد که قرار است ۱۸ ژوئیه (۲۹ تیر) در انگلیس برگزار شود.

وزرای امور خارجه فرانسه و انگلیس گفتند که غرب باید «کارهای بیشتری انجام دهد تا اطمینان بیابیم که روسیه را شکست می‌دهیم.» این موضوع در کنفرانسی درباره اوکراین در پاریس نیز مورد بحث قرار گرفته بود.

«امانوئل ماکرون» رییس جمهور فرانسه در این نشست که در اواخر فوریه برگزار شد، گفت که رهبران غربی درباره امکان اعزام نظامیان به اوکراین گفت‌وگو کرده‌اند و با وجود این که هیچ اتفاق نظری در این زمینه حاصل نشده است، نمی‌توان از چیزی صرف‌نظر کرد.

اظهارت کامرون و سژورنه در پی این مطرح می‌شود که روز گذشته، «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین گفته بود که کی‌یف در صورت تایید نشدن کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین از سوی کنگره آمریکا، جنگ را در مقابل روسیه می‌بازد.

,

,

آخرین اخبار

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,114.64
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,430.35
tether
Tether (USDT) $ 0.999551
bnb
BNB (BNB) $ 583.63
solana
Solana (SOL) $ 142.92
xrp
XRP (XRP) $ 0.52901
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 2,430.31
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10876
cardano
Cardano (ADA) $ 0.343472
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 26.46
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000018
the-open-network
Toncoin (TON) $ 5.20
polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.09
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 325.83
chainlink
Chainlink (LINK) $ 10.75
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 62,068.63
tron
TRON (TRX) $ 0.160154
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.14
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.375122
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 7.96
litecoin
Litecoin (LTC) $ 65.66
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 4.88
aptos
Aptos (APT) $ 9.14
leo-token
LEO Token (LEO) $ 5.96
filecoin
Filecoin (FIL) $ 3.63
blockstack
Stacks (STX) $ 1.71
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 18.37
dai
Dai (DAI) $ 0.999935
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 4.35
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.539433
immutable-x
Immutable (IMX) $ 1.42
render-token
Render (RENDER) $ 5.26
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.076531
stellar
Stellar (XLM) $ 0.090196
dogwifcoin
dogwifhat (WIF) $ 2.50
mantle
Mantle (MNT) $ 0.599714
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.051806
okb
OKB (OKB) $ 43.17
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.15824
optimism
Optimism (OP) $ 1.63
maker
Maker (MKR) $ 1,404.63
vechain
VeChain (VET) $ 0.022365
bittensor
Bittensor (TAO) $ 596.22
pepe
Pepe (PEPE) $ 0.00001
injective-protocol
Injective (INJ) $ 19.83
fetch-ai
Artificial Superintelligence Alliance (FET) $ 1.41
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.135257
thorchain
THORChain (RUNE) $ 4.86
theta-token
Theta Network (THETA) $ 1.28
fantom
Fantom (FTM) $ 0.702655
celestia
Celestia (TIA) $ 4.99
arweave
Arweave (AR) $ 18.86
first-digital-usd
First Digital USD (FDUSD) $ 1.00
lido-dao
Lido DAO (LDO) $ 1.07
gala
GALA (GALA) $ 0.020621
monero
Monero (XMR) $ 152.93
sui
Sui (SUI) $ 1.91
floki
FLOKI (FLOKI) $ 0.000137
sei-network
Sei (SEI) $ 0.42238
algorand
Algorand (ALGO) $ 0.12257
rocket-pool-eth
Rocket Pool ETH (RETH) $ 2,723.09
flow
Flow (FLOW) $ 0.53275
quant-network
Quant (QNT) $ 66.77
jupiter-exchange-solana
Jupiter (JUP) $ 0.742175
bitcoin-sv
Bitcoin SV (BSV) $ 45.43
aave
Aave (AAVE) $ 141.56
mantle-staked-ether
Mantle Staked Ether (METH) $ 2,536.59
conflux-token
Conflux (CFX) $ 0.181548
beam-2
Beam (BEAM) $ 0.015239
wrapped-eeth
Wrapped eETH (WEETH) $ 2,550.69
bonk
Bonk (BONK) $ 0.000021
singularitynet
SingularityNET (AGIX) $ 0.613048
elrond-erd-2
MultiversX (EGLD) $ 25.42
ribbon-finance
Ribbon Finance (RBN) $ 0.333958
the-sandbox
The Sandbox (SAND) $ 0.250285
dydx-chain
dYdX (DYDX) $ 0.887375
axie-infinity
Axie Infinity (AXS) $ 4.57
starknet
Starknet (STRK) $ 0.389259
havven
Synthetix Network (SNX) $ 1.41
bittorrent
BitTorrent (BTT) $ 0.0000009233774
ethena-usde
Ethena USDe (USDE) $ 0.998525
bitget-token
Bitget Token (BGB) $ 1.07
ether-fi-staked-eth
ether.fi Staked ETH (EETH) $ 2,437.20
pyth-network
Pyth Network (PYTH) $ 0.309736
worldcoin-wld
Worldcoin (WLD) $ 1.86
tezos
Tezos (XTZ) $ 0.654419
chiliz
Chiliz (CHZ) $ 0.067695
gatechain-token
Gate (GT) $ 9.00
ordinals
ORDI (ORDI) $ 35.05
mina-protocol
Mina Protocol (MINA) $ 0.517158
ecash
eCash (XEC) $ 0.000034
ondo-finance
Ondo (ONDO) $ 0.68062
decentraland
Decentraland (MANA) $ 0.284341
flare-networks
Flare (FLR) $ 0.014593
ronin
Ronin (RON) $ 1.57
apecoin
ApeCoin (APE) $ 0.735193
eos
EOS (EOS) $ 0.468761
axelar
Axelar (AXL) $ 0.605059
whitebit
WhiteBIT Coin (WBT) $ 11.65
msol
Marinade Staked SOL (MSOL) $ 174.55
akash-network
Akash Network (AKT) $ 2.43
tokenize-xchange
Tokenize Xchange (TKX) $ 8.54
neo
NEO (NEO) $ 10.22
pancakeswap-token
PancakeSwap (CAKE) $ 1.89
kava
Kava (KAVA) $ 0.332639
iota
IOTA (IOTA) $ 0.120442
sats-ordinals
SATS (Ordinals) (SATS) $ 0.00000027995201
kucoin-shares
KuCoin (KCS) $ 7.91
helium
Helium (HNT) $ 6.66
jasmycoin
JasmyCoin (JASMY) $ 0.019156
coredaoorg
Core (CORE) $ 0.899162
dydx
dYdX (ETHDYDX) $ 0.887106
dymension
Dymension (DYM) $ 1.48
frax-ether
Frax Ether (FRXETH) $ 2,428.19
klay-token
Klaytn (KLAY) $ 0.130073